Foto med utsikt och Region Jämtland Härjedalens logotyp
Folkhälsa, sjukvård och tandvård
Politik och insyn
Jobb och utbildning
Kultur
Forskning och utveckling
Om oss

Du är här:

Sextanterna – vad vill de egentligen?

Nyligen lanserade Norrlandstingen en gemensam kampanj för att öka kunskapen om sexuellt överförbara sjukdomar. Budskapet är i grunden ganska enkelt - som Sextanterna säger; "Klamydia är väl inget roligt att ha, kondom är frihet".

I kampanjen står Sextanten för trygghet och erfarenhet och hon kan komma med oväntade inlägg. Trygghet och erfarenhet sammanfattar den klassiska tanten. Hon har lång erfarenhet av sex och har levt tre gånger så länge som målgruppen och delar gärna med sig av tips och råd.

Jämtlands läns landsting samarbetar med de övriga tre norrlänen i reklamkampanjen Sextanterna. Syftet är att öka kunskapen om, och få fler unga/unga vuxna att skydda sig mot sexuellt överförbara infektioner genom att använda kondom som de dessutom kan beställa via webbsidan gratiskondomer.nulänk till annan webbplats

Klamydia är Sveriges vanligaste sexuellt överförbara infektion, och Jämtland är ett av länen där klamydia ökat mest. Sjukdomen kan leda till sterilitet och kondom är det bästa sättet att skydda sig.

Webbsidan gratiskondomer.nu är också det ett samarbete mellan de fyra norrlandstingen. Syftet med sidan är att öka och underlätta tillgängligheten för kondomer, oavsett var man befinner sig geografiskt samt minska spridningen av könssjukdomar. Unga kan beställa gratiskondomer direkt hem till brevlådan i ett anonymt kuvert. Kampanjen Sextanterna ska uppmuntra målgruppen att beställa och använda kondom samt sprida information.

Kampanjen innefattar cirka tio filmer där en eller flera tanter svarar på frågor som rör säkrare sex.

Läs pressmeddelandet i sin helhet härlänk till annan webbplats

Se poster från kampanjen härlänk till annan webbplats


Dela:

Artikeln publicerad av: Malin Gunnarsson, tel: +4663147581.

© Region Jämtland Härjedalen

Hittar du fel eller har synpunkter på innehållet, meddela

Senast uppdaterad 2014-06-04.

Region Jämtland Härjedalen

Box 654

831 27 Östersund

Tel: 063-15 30 00

jllwwwext2 · 4.3 · 16/12 19:47