Välkommen!

Medicinska biblioteket är till för dig som är anställd av Region Jämtland Härjedalen, studerar på Läkarprogrammet vid Umeå universitet med studieort Östersund eller studerar inom ramen för regionens utbildningsansvar.

Biblioteket tillhandahåller tryckt litteratur, e-böcker, e-tidskrifter, databaser och kliniska kunskapsstöd. I biblioteket finns studieplatser och datorer. Du kan även få hjälp med litteratursökningar, beställning av artiklar och publikationer, utbildning i databaser och sökstrategier mm.

22-05-02 till 22-05-31 har vi begränsade telefontider på grund av sjukdom. Mer information här.

Aktuellt :

 • Webbinar 9 Juni, kl. 14.00 : ClinicalKey for Researchers

  Gladys Lopes från förlaget Elsevier föreläser om databasen ClinicalKey med inriktning på hur den kan vara till nytta för dig som forskar, kommer att börja forska eller är intresserad av att forska. Föreläsningen ges via Zoom:https://elsevier.zoom.us/j/94703352303?pwd=UTdUcGlZKzRTdXNyeGd4akpzVmxMQT09Föreläsningen kommer att spelas in och en länk läggas upp på bibliotekets hemsida.Vid frågor, maila medicinskabiblioteket@regionjh.seDu har tillgång till ClinicalKey via Medicinska biblioteket.
  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 • Ska du köpa böcker till din arbetsplats?

  Medicinska biblioteket hjälper till med inköp och distribution. Kontakta medicinskabiblioteket@regionjh.se för mer information.Saknar du något i bibliotekets bokbestånd? Inköpsförslag är hjärtligt välkomna!
  Maila ditt förslag till adressen ovan.
  Om du är registrerad som låntagare kan du även skicka inköpsförslag via webbkatalogen.

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1

(OBS! Endast för bibliotekspersonal)