Infrastruktursamordnare

Arbetsplatsbeskrivning

Förvaltningsområde Regional utveckling är den del av Region Jämtland Härjedalen som arbetar med att samordna och effektivisera det regionala utvecklingsarbetet.

Vår uppgift är att ta tillvara möjligheter och främja utvecklingen inom en rad viktiga områden, till exempel kompetens och utbildning, näringsliv, livsmiljö och attraktion samt infrastruktur.

En bra infrastruktur och goda kommunikationer är avgörande för regional utveckling och tillväxt. En ny intern organisation är beslutad och ett nytt område Hållbar Tillväxt kommer från den 1 januari 2021 att hantera frågor såsom infrastruktur, näringsliv och klimat med mera.

Arbetsbeskrivning

Under förutsättning att erforderliga beslut fattas under hösten ska en kanslifunktion för partnerskapet Mittstråket tillsättas från januari 2021. Tjänsten som kommer att placeras hos Region Jämtland Härjedalen och som i dagsläget är beräknad till 75% kan komma att utökas till en heltid. Kommunerna och Regionerna inom den så kallade Mittstråksgeografin Sundsvall Östersund - Storlien har enats om ett långsiktigt samarbete för att utveckla infrastrukturen längs stråket. Arbetsuppgifterna kommer att handla om att hålla ihop samarbetet som kommer att ha en styrgrupp och en arbetsgrupp. Arbetet kommer att innebära att i samverkan driva och fullfölja den verksamhet som beslutas av styrgruppen. Detta betyder ett aktivt arbete med utvecklingen av stråket i alla transportslag och för både gods- och persontrafik.

Kvalifikationer

Vi vill att du har:
• relevant högskole-/universitetsexamen inom samhällsbyggnad eller annan kompetens som arbetsgivaren finner betydelsefull.
• erfarenhet av arbete med EU-projekt är meriterande.
• god kommunikativ förmåga och är serviceinriktad i dialogen med företrädare för partnerskapet och andra aktörer,
• god allmän IT-vana .

I din yrkesroll arbetar du självständigt med förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete. Vidare känner du dig bekväm med att presentera och företräda partnerskapet i olika sammanhang. Du har energi och är drivande med stort fokus på resultat och har bästa gemensamma lösningar i fokus.

För att passa i rollen så är du driven och utåtriktad och har lätt att samarbeta med både kollegor och andra aktörer viktiga för verksamheten.

Meriterande är erfarenhet från arbete med infrastrukturfrågor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Andra uppgifter

Deltid 75%, utökning till heltid kan komma ifråga.
Vill du veta mer om jobbet är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Inkomna ansökningar hanteras löpande.
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, företaget inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Läs mer om att bo och leva i Östersunds kommun:
http://www.ostersund.se

Välkommen till Jämtland Härjedalen:
http://www.jamtland.se

Välkommen med din ansökan!


Välkommen till Jämtland Härjedalen:
http://www.jamtland.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid,
Tillträde: Tillträde 11/1-2021.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Berit Eriksson
Områdeschef
Telefon:
Email: berit.eriksson@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Eva Westman Magnusson
Akavia (Jusek)
Telefon: 063-146583
Email: ewa.westman@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/466/2020
Sista ansökningsdag: 2020-11-08

Ansök nu