Område psykiatri söker enhetschef till heldygnsvård

Arbetsplatsbeskrivning

Område psykiatri befinner sig just nu i ett spännande förändringsarbete med fokus på nära vård och patienten i centrum. Vi söker nu en enhetschef för en av våra heldygnsvårdsavdelningar, psykiatriska akutavdelningen även kallad PAVA. Avdelningen har i dag 8 vårdplatser samt två platser reserverade för patienter från BUP, barn- och ungdomspsykiatrin.

Psykiatrin är en verksamhet som förutsätter gott samarbete mellan professioner, enheter, angränsande områden men även samhällets övriga resurser för målgruppen.
Vi söker dig som har erfarenhet, engagemang och intresse för ledning och utveckling samt intresse av psykiatrisk verksamhet.

Vill du vara med och driva den fortsatta utvecklingen av framtidens psykiatri i Region Jämtland Härjedalen? Är du modig och har ett stort hjärta? Då är du den vi söker!

Arbetsbeskrivning

I ditt uppdrag som enhetschef är du direkt underställd områdeschef samt ingår i områdets ledningsgrupp där du förväntas se till helheten och är engagerad i områdets strategiska frågor. Du har kreativa idéer och vågar tänka i nya banor.

Du förväntas vara närvarande i din arbetsgrupp för att aktivt bidra till god arbetsmiljö och patientsäkerhet.I det närvarande arbetet på enheten ansvarar du också för att planera, leda samt utvärdera och följa upp din enhets arbete med fokus på god på kvalitet, produktion, tillgänglighet och patientsäkerhet samt en ekonomi i balans.

Utvecklingsarbetet kommer att ske i tätt samarbete med medarbetare och avdelningsläkare.

Kvalifikationer

Vi ser att du har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller annan utbildning/erfarenhet som bedöms relevant för verksamheten. Erfarenhet av chefs- och ledarskap är meriterande samt intresse av psykiatriskvård.

Du använder dig av tydlig kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten samt tillvaratagande av medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten. Du tycker om att arbeta resultatinriktat och kan fatta svåra beslut. Du har även förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för nå uppsatta mål.

Som person har du en positiv grundinställning, trivs när det händer mycket omkring dig och vågar ta egna initiativ samt driva processer framåt. Du är öppen för nytänkande och har förmågan att entusiasmera dina medarbetare.

Du ska vara van datoranvändare och god kommunikationsförmåga i både tal och skrift.
Region Jämtland Härjedalen erbjuder chefsutvecklingsprogram utifrån dina behov och förutsättningar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i vårt urval.
B-körkort

Andra uppgifter

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Anställningsvillkor: Du erbjuds en tillsvidare anställning inom Region Jämtland Härjedalen med ett tidsbegränsat förordnande som enhetschef under fyra år.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Ylva Drevstad
Områdeschef
Telefon: 063-15 35 21
Email: ylva.drevstad@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Lars Gratias
Kommunal
Telefon: 063-15 30 00
Email: lars.gratias@regionjh.se
Namn: Anders Westlin
Sjuksköterska
Telefon:
Email: anders.westlin@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/310/2020
Sista ansökningsdag: 2020-07-19

Ansök nu

REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN

Postadress: Box 654, 831 27 Östersund
Fakturaadress: Box 910, 831 29 Östersund
E-post: region@regionjh.se
Telefon: 063-14 75 00 (växel)
O
rg. nr: 232100-0214