Områdeschef område ortopedi

Arbetsplatsbeskrivning

Brinner du för utveckling och att inspirera människor mot gemensamma mål?

Drivs du av utmaningar och förbättringsarbete? Då är du den vi söker!

I Östersund finns Jämtland Härjedalens enda sjukhus och ortopedklinik. Här bedrivs hela panoramat av modern ortopedi.

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Jämtland Härjedalen omfattar ca 3600 medarbetare fördelade på 15 områden, varav område ortopedi är ett av dessa. Området har ca 190 medarbetare fördelat på sex enheter. Dessa är: läkaravdelning, ortopedmottagning och ryggkirurgisk mottagning, specialistvården Campus där den dagkirurgiska verksamhets bedrivs, vårdavdelning med 48 vårdplatser samt arbetsterapi- och sjukgymnastikenhet som utöver ortopedi även ansvarar för vissa andra delar av den somatiska vården.

Vi är just nu inne i en förändringsprocess där ledningsstrukturen kommer att organiseras om. Tre divisioner kommer att bildas med inriktning mot Kirurgi, Medicin och Nära Vård. Ortopedi kommer troligen ingå under division Kirurgi.

Arbetsbeskrivning

I din roll som områdeschef driver du utvecklingen på området tillsammans med dina enhetschefer och medarbetare. Genom det arbetet har du naturligt många kontakter både inom organisationen och utanför.

Du är en chef och ledare som är synlig i verksamheten, strategisk och tycker om att arbeta med kvalitetsfrågor utifrån patientens fokus. Vidare är du systematisk och följer upp uppsatta mål, strukturerad samt en god kommunikatör.

Som områdeschef har du ansvar för verksamhets-, personal-, ekonomi-, arbetsmiljö- och utvecklingsfrågor med tillgång till stabsstöd. Under din ledning verkar 6 enhetschefer.
Du är direkt underställd hälso- och sjukvårdsdirektören och som områdeschef är du tillika verksamhetschef, enligt Hälso- och Sjukvårdslagen. Efter att ny ledningsorganisation är beslutad kommer rollen som områdeschef att ligga under Divisionschefen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har chefserfarenhet samt en akademisk utbildning inom hälso- och sjukvård. Erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvårdsområdet är meriterande. Du kan ta ekonomiskt ansvar samt har intresse, kunskap och erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete.

Som person visar du initiativ, handlingskraft och har förmåga att fatta beslut. Du har uthållighet när det gäller att uppnå resultat och uppsatta mål även i krävande och oväntade lägen. Du har ett positivt, engagerat och strategiskt ledarskap med god kommunikativ förmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga ledaregenskaper, personlig lämplighet och du agerar på ett sätt som skapar förtroende i ditt ledarskap.

Vi värderar att du har god kunskap om svenskt hälso- och sjukvårdssystem och är väl förtrogen med politiskt styrda verksamheter och dess villkor.

Andra uppgifter

Övriga fackliga kontaktpersoner är:
Gunvi Dahlström, Vision, 070-587 43 07, gunvi.dahlstrom@regionjh.se
Monica Berg, Fysioterapeuterna, 063-15 36 14, monica.berg@regionjh.se

Inom Region Jämtland Härjedalen tillämpar vi tillsvidareanställning med tidsbegränsat förordnande som områdeschef

Vi har gjort vårt mediaval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Maria Söderkvist
Hälso- och sjukvårdsdirektör
Telefon:
Email: maria.soderkvist@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Margareta Strömgren
Kommunal
Telefon: 063-153381
Email: margareta.1.stromgren@regionjh.se
Namn: Roger Bergebo
Vårdförbundet
Telefon: 063-142932
Email: roger.bergebo@vardforbundet.se
Namn: Annika Östling
Läkarföreningen
Telefon:
Email: annika.ostling@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/322/2020
Sista ansökningsdag: 2020-08-09

Ansök nu

REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN

Postadress: Box 654, 831 27 Östersund
Fakturaadress: Box 910, 831 29 Östersund
E-post: region@regionjh.se
Telefon: 063-14 75 00 (växel)
O
rg. nr: 232100-0214