Tandsköterska till Specialisttandvården, avdelningen för pedodonti

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till oss på Specialisttandvården i Östersund! Vi erbjuder nu ett spännande jobb som tandsköterska på vår avdelning för pedodonti.
Specialisttandvården i Östersund är lokaliserad i en gemensam klinik på Östersunds sjukhus. Förutom pedodonti finns här även käkkirurgi, oral protetik, parodontologi, orofacial medicin, bettfysiologi, radiologi samt ortodonti. På kliniken bedrivs också ST-utbildning och forskning. Tillsammans är vi drygt 40 medarbetare.
På avdelningen för pedodonti arbetar en tandläkare och två tandsköterskor. En av våra tandsköterskor har valt att prova nya yrkesutmaningar, varför vi söker en ny medarbetare till vårt gäng. Vi erbjuder ett utvecklande arbete med många olika patientmöten och samarbete med andra yrkeskategorier.

Arbetsbeskrivning

På avdelningen för pedodonti erbjuder vi tandvård för barn med behov av särskilt omhändertagande. Patienterna kommer via remiss från allmäntandvården och sjukvården. Du kommer att arbeta i behandlande team tillsammans med en specialisttandläkare i pedodonti. Utöver sedvanliga tandsköterskeuppgifter med klinisk assistans och patientadministration ingår självständigt patientarbete med delegerade arbetsuppgifter samt en hel del kontakter med andra vårdgivare inom sjuk- och tandvård. Du kommer också att assistera vid tandvård under narkos.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad tandsköterska med intresse för att arbeta med barn och ungdomar.
Tidigare erfarenhet av barntandvård och att arbeta med patienter med tandvårdsrädsla är meriterande. Som person är du engagerad, ansvarstagande och serviceinriktad. Du har en god kommunikativ förmåga och bemöter barnen på deras villkor. Du värdesätter också ett gott samarbete med dina kollegor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav.

Andra uppgifter

Folktandvården i länet har femton allmäntandvårdskliniker, varav fyra kliniker är belägna i Östersundsområdet och resterande i övriga delar av länet.
Under hösten 2018 har vi öppnat ytterligare en klinik, Tandakuten i Östersund. Som medarbetare i Folktandvården erbjuds du friskvårdspeng. Du är medlem i vår personalförening som erbjuder en
mängd roliga och subventionerade aktiviteter året runt.
Ring oss gärna så berättar vi mer!

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Maria Flygare
Enhetschef
Telefon:
Email: maria.flygare@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Emma Einarsson
Tandsköterska Vision
Telefon: 0670-16650
Email: emma.einarsson@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/254/2021
Sista ansökningsdag: 2021-05-18

Ansök nu