Vi söker en distriktsläkare till Stuguns hälsocentral

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Jämtland Härjedalen är livskvaliteten i fokus. Här är den storslagna naturen alltid nära. Här bor du trivsamt och kan fylla din fritid med upplevelser i hela Härjedalen.

Vår vision är god hälsa och vi vill vara en organisation som du längtar till och växer i. Vi erbjuder den bästa lösningen för just dig vad gäller digitala lösningar, schema och upplägg, för att du ska få ut maximalt av både jobb och fritid. Vi har gott samarbete med kommunen. Du är också medlem i vår personalförening som erbjuder en mängd olika och roliga aktiviteter.

Vi utvecklas tillsammans i arbetet med god och nära vård, framtidens Primärvård! Som läkare har du ett listningsområde baserat på 1 250 patienter vilket möjliggör kontinuitet och trygghet. Ett utvecklande personcentrerat arbetssätt tillsammans i teamet på hälsocentralerna.

Att arbeta i glesbygd innebär att du får utveckla och utmana din kunskapsnivå under lagom belastade förhållanden eftersom man får behandla många olika tillstånd. Det kan beskrivas lite som ett detektivarbete där man också får slutbehandla många fler tillstånd än i storstan.

Med hjälp av E-hälsa ser vi stora utvecklingsmöjligheter i primärvården och då särskilt i glesbygd. Just nu arbetar vi inom primärvårdsområdet med flera spännande och utmanande projekt för att utveckla moderna IT lösningar som underlättar vårt arbete med patienter. Där ingår bland annat Nu säker vi en specialist i allmänmedicin till Stuguns hälsocentral.

Stuguns hälsocentral är en välfungerande hälsocentral i miniformat med glesbygdsprofil. Vi har fast personal och arbetar tillsammans som ett team med fokus på att lösa problem på ett smidigt sätt. Här jobbar läkare, barnmorska, distriktssköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare. Vi har även en psykosocial enhet samt fysioterapeut.

Stugun är beläget naturskönt vid Indalsälven och här finns skidspår, slalombacke, butiker, café, löpslingor, ett nybyggt dagis samt låg, mellan och högstadieskola. Hälsocentralen ligger ca 5 mil från Östersund och 15 mil från Sundsvall med goda förbindelser åt båda håll. I närområdet finns många vackra byar med goda möjligheter att både hyra och köpa hus till en rimlig kostnad.

Här är både enkelt och gott att leva! Det finns möjlighet till älg- och småviltsjakt i Ragunda för dig om du skulle vara intresserad.

Inom området finns också en hälsocentral av lite större format belägen i Hammarstrand. I Bispgården finns också en välfungerande distriktssköterskemottagning.

Arbetsbeskrivning

Vi behöver en fast läkare på plats och tillsammans ska vi bli tre distriktsläkare samt ST- och underläkare inom Ragunda primärvårdsområde. Ditt uppdrag är att ansvara för 1 100 av våra cirka 5 000 listade medborgare. Det är ett stort geografiskt område i förhållande till antalet listade patienter vilket påverkar vad patienter söker för och ibland ställs man också inför akuta medicinska situationer.

Vi har ett särskilt boende med nära och välfungerande samarbete med kommunens sköterskor. Vi har också ambitionen att arbeta mera med hembesök.
I uppdraget ingår också att arbeta med MVH och BHV, samt handledning av utbildningsläkare och läkarkandidater.

Som distriktsläkare uppmuntras du att driva flera spännande och utvecklande uppdrag, till exempel att vara med och utveckla Nära vård för patienten. Vi uppmuntrar också till att delta i de fortbildningsdagar som ges av regionen samt möjlighet att delta i FQ grupp

Vi erbjuder individuella och flexibla lösningar och du kommer att kunna ha ett stort inflytande över ditt eget schema så att du får ut det mesta av både arbetet och fritiden.
Arbetstid: måndag fredag, heltid, möjlighet till vissa beredskapspass i månaden för aktuellt beredskapsområde (Bräcke- Ragunda-Berg-Östersund).

Du blir en del av ett härligt gäng som uppmuntrar och stöttar varandra!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialist i allmänmedicin med goda kunskaper i svenska språket.
Vi ser gärna att du har intresse, kunskap och erfarenhet av glesbygdsmedicin.
Handledarutbildning är meriterande.

Erfarenhet krävs.

Andra uppgifter

Urval och intervjuer kan komma att ska löpande under ansökningstiden.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonsförsäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Märit Wiklund
Enhetschef Hammarstrand och Stuguns HC
Telefon: 0696-68 25 35
Email: marit.wiklund@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Linda Nilsson
Läkarföreningen
Telefon:
Email: linda.nilsson@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/344/2022
Sista ansökningsdag: 2022-06-30

Ansök nu

.

REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN

Postadress: Box 654, 831 27 Östersund
E-post: region@regionjh.se
Telefon: 063-14 75 00 (växel)
Org. nr: 232100-0214
Fakturaadress: Box 910, 831 29 Östersund
Ekonomienhetens e-post: ekonomienheten@regionjh.se