Bibliotekskonsulent

Arbetsplatsbeskrivning

Utvecklande jobb som konsulent inom den regionala biblioteksverksamheten med ansvar för stödet till kommunbibliotekens arbete med barn och unga.

Den regionala biblioteksverksamheten ligger inom område kultur. Verksamheten har en strategisk, stödjande och rådgivande funktion för bibliotekspersonalen i regionen och är sammanhållande i arbetsmöten och fortbildningsinsatser. Verksamheten ingår i ett nätverk med andra regionala kulturverksamheter och samverkar med olika regionala och lokala aktörer.

Arbetsbeskrivning

Verksamheten styrs utifrån bibliotekslagen och den regionala biblioteksplanen. Du ska tillsammans med oss och i samverkan med kommunernas bibliotekschefer främja samverkan, verksamhetsutveckling och kvalitet vid folkbiblioteken i regionen. Tjänsten ansvarar specifikt för stöd och satsningar kring läsfrämjande för barn och unga och barns och ungas medievardag och digitala delaktighet. Du deltar också i arbetet med att driva utvecklingen framåt där biblioteken har en central roll för samhällsutvecklingen.

Vår verksamhet präglas av jämställdhet, jämlikhet och mångfald.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen inom biblioteks- och informationsvetenskap och med erfarenhet av biblioteksverksamhet. Du arbetar strategiskt och drar slutsatser som utvecklar verksamheten i samverkan med folkbiblioteken. Du ser möjligheter där den fysiska och digitala biblioteksverksamheten i regionen utvecklas parallellt. Erfarenhet av arbete med kommunal biblioteksverksamhet i olika former är en merit.

Regionala biblioteksverksamheten verkar i hela länet, körkort erfordras.

Andra uppgifter

Inkomna ansökningar hanteras löpande.
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid,
Löneform: Månadslön
Tillträde: eller enligt överenskommelse.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Kerstin Örbo
Enhetschef
Telefon: 063-146733
Email: kerstin.orbo@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Catarina Lundström DIK
Regional biblioteksutvecklare
Telefon: 063-146709
Email: catarina.lundstrom@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/442/2019
Sista ansökningsdag: 2019-11-30

Ansök nu

REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN

Postadress: Box 654, 831 27 Östersund
Fakturaadress: Box 910, 831 29 Östersund
E-post: region@regionjh.se
Telefon: 063-14 75 00 (växel)
O
rg. nr: 232100-0214