Odensala Hälsocentral söker distriktsläkare med intresse för Nära Vård

Arbetsplatsbeskrivning

Söker du ett spännande och utmanande arbete?
Ta chansen att vara med och utveckla vår hälsocentral som är Östersunds största med ca 13 200 listade patienter.

Vi rekryterar nu för att utveckla vårt arbete med Nära Vård.
Just nu händer många spännande saker inom Primärvården. Vi utvecklar den digitala tekniken i vården och hittar nya sätt att möta patienters behov. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor från många yrken.

Odensala Hälsocentral är en trivsam arbetsplats strax söder om stan som har en stabil personalgrupp med cirka 55 medarbetare. Vi tar tillvara varandras kompetens och skapar bra förutsättningar för patienten. Här arbetar distriktsläkare, distriktssköterskor, fysioterapeut/sjukgymnaster, undersköterskor och medicinska sekreterare. Vi har också BVC, MVC bemannat med distriktssköterska/ barnsjuksköterska samt barnmorskor. Den psykosociala enheten består av psykolog, psykiatrisjuksköterska samt socionom. Dessutom har vi en rehabkoordinator som jobbar i teamet kring sjukskrivningsprocessen.
Hälsocentralen har två engagerade enhetschefer med delat ledarskap. I chefernas ansvarsområde ingår även Torvalla Familjecentral med 6 medarbetare.

Hälsocentralen är för närvarande stafettoberoende, vi bemannar med fast anställda allmänspecialister som handleder flera utbildningsläkare. På hälsocentralen har vi en god lärandemiljö med lång erfarenhet av handledning för samtliga yrkesgrupper. År 2017 uppgraderades Odensala HC till Akademisk hälsocentral.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en specialist i allmänmedicin med intresse av att vara med och utveckla Nära vård som bl.a. innebär ansvar för ett färre antal patienter enligt uppdrag i samband med anställning, till förmån för ett utökat ansvar för patienter med hemsjukvård. Arbetssättet innebär också ökade möjligheter att kunna göra hembesök och därmed kunna förmedla trygghet till de patienter som behöver det bäst.

Arbetet som distriktsläkare innebär mottagningsbesök, lättakutsmottagning, hembesök, kvalificerade telefonbesök. Enstaka beredskapsjourer ingår i arbetet. Vi har ansvar för fyra SÄBO som sköts av våra distriktsläkare. Vi har ett välfungerande samarbete med kommunens sjuksköterskor.

Inom ramen för din anställning ingår sidouppdrag inom t.ex. SÄBO, MVC, BVC samt handledning av kandidater och utbildningsläkare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialist i allmänmedicin, gärna med erfarenhet från undervisning och forskning. Handledarutbildning är meriterande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Andra uppgifter

Vi har gjort vårt val av rekryteringstjänster och avsäger oss vänligt men bestämt ytterligare erbjudanden.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Löneform: Månadslön
Tillträde: enligt överenskommelse
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Helene Marberg
Enhetschef
Telefon:
Email: helene.marberg@regionjh.se
Namn: Annika Mortensen
Enhetschef
Telefon:
Email: annica.mortensen@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Annika Östling
Distriktsläkare Allmänmedicin
Telefon:
Email: annika.ostling@regionjh.se
Namn: Magdana Simonia
Distriktsläkare Allmänmedicin, Odensala HC
Telefon:
Email: magdana.simonia@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/427/2019
Sista ansökningsdag: 2019-11-30

Ansök nu

REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN

Postadress: Box 654, 831 27 Östersund
Fakturaadress: Box 910, 831 29 Östersund
E-post: region@regionjh.se
Telefon: 063-14 75 00 (växel)
O
rg. nr: 232100-0214