Områdeschef område akutvård

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och utveckla området Akutvård? Brinner du för utveckling och att inspirera människor mot gemensamma mål? Drivs och lockas du av utmaningar och förändringsarbete?

Då är du den vi söker!

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Jämtland Härjedalen omfattar ca 3 600 medarbetare fördelade på 15 områden, varav område Akut är en av dessa. Området består av akutmottagningen och de 10 ambulansstationerna i länet och under din ledning kommer 7 enhetschefer att verka och inom området kommer det att finnas cirka 220 månadsavlönade inom yrkeskategorierna sjuksköterskor, undersköterskor/sjukvårdare, assistent, medicinska sekreterare och verksamhetsutvecklare.

Just nu är vi inne i en omorganisering av ledningsorganisationen som ska leda till en mindre och mer effektiv hälso- och sjukvårdsledning. Tre divisioner kommer att bildas, Kirurgi, Medicin och Nära Vård, där förslaget är att område akut troligen kommer att ingå under divisionen för nära vård. Du får en central strategisk roll med spännande utvecklingsarbete på hög nivå!

Arbetsbeskrivning

Som områdeschef är du chef för område Akut och har ansvar för verksamhets-, personal-, arbetsmiljö-, ekonomi- och utvecklingsfrågor med tillgång till stabsstöd. I nuvarande organisation medverkar du i hälso-och sjukvårdsförvaltningens ledningsgrupp och är direkt underställd hälso- och sjukvårdsdirektören. Efter att ny ledningsorganisation är beslutad kommer rollen som områdeschef att ligga under Divisionschefen. Som områdeschef är du tillika verksamhetschef, enligt Hälso- och Sjukvårdslagen. Du har ett nära samarbete med områdets läkare med medicinskt ledningsuppdrag (MLA/MLU).

Utöver ovanstående ska du vilja och ha stor förmåga till att vara med i processen att skapa förändringar då vi har stora utmaningar med att få till en budget i balans och samtidigt förbättra tillgängligheten. Vi har höga krav på leverans och att ha vilja, mod och kraft att skapa förändring är viktigt.

Kvalifikationer

Vi erbjuder ett intressant och spännande uppdrag. Du har erfarenhet av kvalificerat ledningsarbete och har en akademisk bakgrund inom hälso- och sjukvård, Erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvårdsområdet är meriterande. Du kan ta ekonomiskt ansvar samt har intresse, kunskap och erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete.

Region Jämtland Härjedalen arbetar med ständiga förbättringar. Du är en chef och ledare som är synlig i verksamheten, du är strategisk och tycker om att arbeta med kvalitetsfrågor utifrån patientens fokus. Vidare är du systematisk och följer upp uppsatta mål, strukturerad samt en god kommunikatör.

Som person visar du initiativ- och handlingskraft och har förmåga att fatta beslut. Du har god förståelse för krav och villkor för utvecklings- och effektiviseringsarbete inom organisationen. Stor vikt läggs vid dina ledaregenskaper och personlig lämplighet.

Vi värderar att du har god kunskap om svenskt hälso- och sjukvårdssystem och är väl förtrogen med politiskt styrda verksamheter och dess villkor.

Andra uppgifter

Ytterligare facklig kontaktperson:
Margareta Strömgren, Kommunal, 063-15 33 81

I Region Jämtland Härjedalen tillämpar vi för närvarande chefsförordnanden på 4 år med en tillsvidareanställning inom din grundbefattning.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Maria Söderkvist
Hälso- och sjukvårdsdirektör
Telefon:
Email: maria.soderkvist@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Gunvi Dahlström
Vision
Telefon:
Email: gunvi.dahlstrom@regionjh.se
Namn: Roger Bergebo
Vårdförbundet
Telefon: 063-142932
Email: roger.bergebo@vardforbundet.se
Namn: Annika Östling
Läkarföreningen
Telefon:
Email: annika.ostling@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/321/2020
Sista ansökningsdag: 2020-08-09

Ansök nu

REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN

Postadress: Box 654, 831 27 Östersund
Fakturaadress: Box 910, 831 29 Östersund
E-post: region@regionjh.se
Telefon: 063-14 75 00 (växel)
O
rg. nr: 232100-0214