Kunskapsstyrning

Utöver regionens organisatoriska indelning i divisioner och verksamhetsområden finns kunskapsstyrningsorganisationen vilket innebär arbetssätt och samverkan över de organisatoriska avgränsningarna.

Organisationen för kunskapsstyrning i regionen är indelad enligt nationell modell. Det är lokala programområden, LPO, och lokala samverkansgrupper, LSG.

Arbetet inom kunskapsstyrningen sammanhålls av funktionen Samordnare. Som stöd i det lokala arbetet inom kunskapsstyrningen finns ett Kunskapsstyrningsråd med ett beskrivet uppdrag https://centuri/RegNo/66213 Länk till annan webbplats...

Nationellt system för kunskapsstyrning hälso- och sjukvård handlar om gemensam utveckling för en mer kunskapsbaserad, säker, personcentrerad, jämlik, tillgänglig och effektiv vård.

Sveriges regioner har sedan 2018 ett gemensamt system för kunskapsstyrning med målsättning att ge vård efter bästa tillgängliga kunskap och att den ska vara likvärdig i hela landet.

Kunskapsstyrningens tre delar är kunskapsstöd, uppföljning och analys samt stöd till verksamhetsutveckling och ledarskap.

Kunskapsstöd ska tas fram inom relevanta områden och utformas så att de är lätta att använda. Systemet ska göra det enklare att samordna kunskapsstöden som används i hälso- och sjukvården.https://kunskapsstyrningvard.se/kunskapsstyrningvard.44259.html Länk till annan webbplats.

I juni byter NKK namn till 1177 för vårdpersonal och finns tillgänglig på 1177s startsida