ÖFK på besök hos lekterapin

Det är inte bara på fotbollsplanen som ÖFK står för storartade insatser. Nyligen besökte fotbollslaget avdelning 108 för att förgylla tillvaron för våra små patienter.

Förvantan i luften

När vi kommer till avdelningen inför ÖFKs besök hänger barnens förväntan i luften. I korridoren ställs det ut koner, några barn övar dribblingar medan andra förbereder sina autografblock.

- Vi har ett samarbete sedan ett par år tillbaka. Bland annat i form av sittplatser till ÖFKs hemmamatcher som vi fördelar till barnen på barnkliniken, berättar Christin Åsell Öberg, lekterapeut på barnkliniken.

- Laget vill gärna hälsa på barnen på vår avdelning, de vill göra det bra för barn på sjukhus. Att i sin storhet kunna ha den ödmjuka sidan, jag tycker det är fantastiskt, fortsätter Christin.

Straffläggning och kämparinsats med saxade pappershjärtan

Så kom dom, hela spelartruppen inklusive ledare och andra funktioner. Det blir på ett ögonblick full aktivitet på avdelningen. Graham överlämnar en signerad matchtröja medan ÖFKs målvakt Aly Keita ställer ut ett mål och börjar träna straffläggning med barnen på avdelningen. Autografer skrivs samtdigit som alla i laget interagerar med de små patienterna. Daniel Kindberg, ÖFKs ordförande, kämpar med saxen då han klipper ut ett pappershjärta som ska pryda en tavla till avdelningen. ÖFKs lagkapten, Brwa Nouri, leker med stort engagemang affär med ett av barnen och berättar lite senare:

- Jag hoppas att det här betyder något för barnen att vi kan komma och ge någon slags glädje och spänning. Men jag ska säga att det betyder ganska mycket för oss också, man får perspektiv på saker och ting när man kommer hit och inser att vi bara sparkar på en boll och skänker glädje på det sättet. Men det är barnen här som är dom verkliga krigarna och det är dom som ger oss glädje, styrka och framförallt perspektiv, avslutar Brwa Nouri .

TEXT: Shahram Blomqvist FOTO: Ove Demår

3 av 4 gillar detta