En hand håller i en mobiltelefon. På telefonens display visas hur appen Rökfri ser ut.Förstora bilden

Prova att vara tobaksfri

Är du en av de som röker eller snusar regelbundet? Du vet säkert redan att det är farligt, och varför. Istället för att berätta om det tipsar 1177 Vårdguiden om en app du kan använda för att ta kontroll över ditt tobakssug.

I appen rökfri Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. möter du Petra, som stöttar dig på vägen mot rökfrihet. Hon tipsar om övningar och ger dig den kunskap du behöver för att bli rökfri. Tjänsten är uppdelad i två faser. En förberedelsefas på 14 dagar, där du bygger upp dina strategier för att sluta röka, och en fas efter rökstoppet där du får stöd för att fortsätta hålla dig rökfri. Appen är gratis och laddas enkelt ner till mobil och surfplatta via App store Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Google Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här kan du läsa mer om rökning och snusning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och om hjälp för att sluta röka Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på 1177.se. På 1177.se kan du också få fler tips för att sluta röka och för att sluta snusa Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Text: Ida Friedmann, 1177 Vårdguiden Foto: 1177 Vårdguiden

0 av 0 gillar detta