natalie_carrion

Foto: Brianna Carrion

Trädgårdspicknick med konsert och prisutdelning

Kulturen inom Region Jämtland Härjedalen tillsammans med Gaaltije och Staare 2018 bjuder in till den årliga trädgårdspicknicken under Yranveckan. Ta med picknickkorgen och ta del av regionens utdelning av stipendier och kulturpris.

Tisdag 24 juli kl 18.30 öppnar vi upp Tullparken, Köpmangatan58 i östersund för utdelning av regionens kulturpriser och stipendier. Under kvällen spelar även Natalie Carrion med band. Natalie är popartist, låtskrivare och influencer. Med en fot i Saepmie och den andra foten på ön St. Croix i Karibien skriver hon musik som präglats av sina rötter och sin nutid. 2017 släpptes debutalbumet "En sång om livet" som genomsyras av kärleken till sina rötter.

Mottagare av Regionens Kulturpris till Peterson-Bergers Minne är Maud Hedén Wikander som får priset på 30 000 kronor för hennes mångåriga gärning som kreativ ledare inom Hackås Bildskola. Under 2018 firar Hackås Bildskola 20 år där Maud med små medel har utvecklat en kvalitativ verksamhet där vuxna och barn arbetar och utvecklas sida vid sida.

Regionens samiska stipendium ges till konstnären Pierre Åhrén med rötter i Frostviken för sitt konstnärliga arbete med att utforska sina samiska rötter och sprida konst i och utanför Saepmie.

Regionens Kulturstipendium till Peterson-Bergers Minne för yngre kulturskapare tilldelas Manda Stenström, teater, Bahareh Ahmadi, musik/piano, Lovisa Wangby, musik/cello samt David Grahn Hellberg, arkitektur och design.

- Jag är väldigt glad över den kulturella och konstnärliga mångfalden i vår befolkningsmässigt lilla region och att det avspeglas bland årets pristagare och stipendiater, från arkitektur via musik och teater till bildkonst, säger Robert Uitto, Regionala utvecklingsnämndens ordförande.


Text: Jimmy Eriksson

0 av 0 gillar detta

REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN

Postadress: Box 654, 831 27 Östersund
Fakturaadress: Box 910, 831 29 Östersund
E-post: region@regionjh.se
Telefon: 063-14 75 00 (växel)
O
rg. nr: 232100-0214