Kostnadsfria konsulttimmar ska utveckla länets företag

Nystartade Timbanken erbjuder kostnadsfri hjälp för länets entreprenörer att utveckla sitt företagande. Timbanken ger företagare tillgång till fem konsulttimmar genom ett nätverk av konsulter inom olika områden.

Timbanken ger företagare bosatta i Jämtland och Härjedalen möjlighet att teckna upp sig för kostnadsfri konsulthjälp inom följande områden:

  • Affärsplan och affärsstrategi
  • Ekonomi och juridik
  • Marknad och sälj
  • Ledning, personal- och organisationsutveckling
  • Produkt/tjänsteutveckling och Import/export

Rådgivningen inom respektive område utförs av konsulter och experter som upphandlats av Region Jämtland Härjedalen. Företag som väljer att nyttja Timbanken kan som mest få fem kostnadsfria konsulttimmar, något som ska få fler företag att växa.

- Jämtland och Härjedalen består av många små- och medelstora företag. Vi är övertygade om att många av dessa företag har stora möjligheter att växa med en liten insats. Genom att ge tillgång till den expertkunskap som Timbankens konsulter besitter hoppas vi att fler företag ska våga ta nästa steg, säger Robert Uitto, regionråd.

Timbanken är ett samarbete mellan Region Jämtland Härjedalen och kommunerna i länet. För att få tillgång till konsulttimmar kan intresserade företag själva registrera sig på www.timbanken.se/jh eller ta direkt kontakt med sin kommuns näringslivsenhet. Kontaktuppgifter till de olika näringslivsenheterna finns på timbankens webbplats www.timbanken.se/jh där det även finns mer information om tjänsten.

För mer information:
Robert Uitto (s), regionråd Tfn 070-962 73 64
Susanné Wallner (m), regionråd Tfn 072-213 24 12
Sven Winemark, projektledare Timbanken Tfn 070 315 81 50

Text: Shahram Blomqvist