Rekryteringsmässa för vård och omsorg

Ett är säkert. Inom vården finns det gott om jobb både nu och i framtiden. Den 9 maj blir det stor rekryteringsmässa på Clarion Hotel i Östersund. Mässan har temat vård och omsorg och är ett gemensamt arrangemang av Arbetsförmedlingen och Vård- och omsorgscollege* i Jämtland.

Under förmiddagen är unga vuxna, 18 - 29 år speciellt inbjudna av Arbetsförmedlingen. Efter lunch öppnar mässan upp för intresserade i alla åldrar.

Mässbesökarna kommer att få besöka fyra olika "stationer" för att få veta med om vården som yrkesfält. Bland stationerna finns bland annat;

· "Prova på-rummet" där besökarna kan se och prova olika moment och arbetsuppgifter som undersköterskor har, till exempel ta blodtryck.

· "Kommunikationsrummet" där besökarna får veta mer om olika former av kommunikation och om svårigheterna med det. Här får man testa olika hjälpmedel – till exempel pictostat.

Media inbjuds att besöka mässan vid valfri tid under dagen.

Välkomna!

Tid: torsdag den 9 maj, kl. 10.00 – 14.30

Plats: Clarion Hotel, Östersund

Mer information

För mer information kontakta Carina Rodhe, Ordförande regionala VO-C, 070-348 09 46.

För mer information om vårdmässan besök: arbetsförmedlingen.se/Östersund

 

 

 

*Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna verksamheter med hög kvalité. 

Text: Maria Stenquist