Läget inom hälso- och sjukvården vecka 31

Inom hälso- och sjukvården bedöms läget i stort sett som stabilt, både när det gäller patientflöden och bemanning. Även samarbete med kommunerna är stabilt.

Förra veckan (vecka 30) hölls det flera större evenemang i länet, med många tillresta deltagare.

Orienteringstävlingen O-ringen gick av stapeln kring Åre, Järpen och Ånn. Tillfälliga sjukvårdsmottagningar upprättades på tävlingsarenorna, och dessa mottagningar fungerade bra i att avlasta den ordinarie hälso- och sjukvården. Att kunna få vård direkt på plats var självfallet även mycket uppskattat av de personer som behövde det.

I Östersund arrangerades Storsjöyran och krogstråket. Yran-helgen var förhållandevis lugn för Region Jämtland Härjedalens del, och majoriteten av de yranbesökare som behövde vård fick det i något av sjukvårdstälten på festivalområdet.

Från och med onsdag till och med fredag denna vecka (vecka 31) måste blodcentralen Storsjötappen hålla stängt på grund av bemanningsskäl. Blodgivare kan alltså inte lämna blod då, men det finns ingen brist på blod i sjukhusets blodlager så verksamheter som behöver blod får fortsatt tillgång till det.

Så här söker du vård i sommar

Om du blir sjuk eller är med om en olycka ska du få den hjälp du behöver. I Jämtland Härjedalen kan öppettiderna i hälso- och sjukvården skilja sig mot hur de brukar vara.

Läs mer på 1177.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Text: Linda Henriksson