Sara Lewerentz Foto: Klas Sjöberg/Region Västerbotten

Sara Lewerentz föreslås bli ny regiondirektör

Rekryteringsgruppen föreslår regionstyrelsen att anställa Sara Lewerentz som ny regiondirektör i Region Jämtland Härjedalen. Hon kommer närmast från en befattning som digitaliserings- och servicedirektör i Region Västerbotten.

Sara Lewerentz har erfarenhet från såväl privat industri som offentlig sektor och har bland annat jobbat som IT-direktör inom kriminalvården. Sedan 2017 har hon haft rollen som digitaliserings- och servicedirektör i Region Västerbotten där stort fokus låg på att samla verksamheter med många gemensamma beröringspunkter för att stärka den digitala utvecklingen.

Regionstyrelsens tillträdande ordförande Bengt Bergqvist (S) är mycket nöjd över rekryteringen;

– I Sara ser vi en person som kommer att kunna ta sig an uppdraget som regiondirektör för vår region. Rollen som regiondirektör är ett av Sveriges mest komplexa uppdrag, men Sara har i sina tidigare roller lagt stor vikt vid att samverka och skapa goda förutsättningar för ledar- och medarbetarskap vilket gör att hon känns helt rätt för oss.


– Jag är väldigt glad över att blivit tillfrågad om jobbet som regiondirektör och ser fram emot att tillsammans med alla medarbetare fortsätta utveckla Region Jämtland Härjedalen. Given möjligheten kommer jag att lägga stor vikt vid att i dialog stärka regionens position och skapa förutsättningar och stöd för alla som bor och verkar i länet, säger Sara Lewerentz.

Sara Lewerentz är 51 år gammal, och kommer att flytta till länet i samband med sitt tillträde.

– Jag är förankrad i regionen genom både släkt och fritidsintressen. Flera gånger om året är vi i vår stuga vid Offerdalsfjällen för att njuta av och vistas i den vackra naturen. Att tillsammans med familjen få möjligheten att permanent bosätta mig i länet känns efterlängtat och spännande.

Formellt beslut om anställning tas av regionstyrelsen den 24 januari och tillträdet sätts till den 1 maj 2023. Sara Lewerentz tar då över rollen efter Anders Byström som varit tillförordnad regiondirektör sedan december 2021.

För mer information:
Bengt Bergqvist (S), tillträdande ordförande i regionstyrelsen, 070-363 38 76
Sara Lewerentz, föreslagen regiondirektör, 076-126 10 67


Text: Sara Nilsson Foto: Klas Sjöberg/Region Västerbotten