Succén återkommer – dags igen för en dag för jämställdhet

Programmet är fullspäckat när Region Jämtland Härjedalen för fjärde året i rad arrangerar ”Feminism för allas lika värde”.

– Vi har kommit långt i vår region men är inte färdiga. Det visar inte minst höstens #metoo upprop, som också slog till hos oss. Det gör oss upprörda, men det ger också kraft att fortsätta arbetet för lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter, säger Margareta Winberg, ordförande i regionfullmäktige.

På söndag den 4 mars är det dags för årets upplaga av ”Feminism för allas lika värde” – och det är just den idén som politiker, föreläsare, organisationer, utställare och artister samlas kring.

– Den här frågan är oerhört viktig, inte minst i dessa tider när feminism och jämställdhet attackeras från så många håll. Då är det viktigt att göra en sådan här sak för att visa att vi står på oss och kämpar för det här, säger Margareta Winberg (S), ordförande i regionfullmäktige och initiativtagare till arrangemanget.

Programmet för den 4 mars är späckat med fler än 20 olika programpunkter på fem olika scener – bland mycket annat blir det Stand up om hedersrelaterat förtryck, hedersrelaterat våld och hedersmord med Zinat Pirzadeh, författarsamtal med Elin Olofsson och politisk debatt med Hanna Wagenius (C), Kalle Olsson (S), Elise Ryder Wikén (M) och Jessica Spångberg (V). Dessutom pågår under hela dagen flera utställningar, workshops och stadsvandringar. Dagen avrundas med en speciell kvällsmässa i Gamla kyrkan på temat bibeln goes #metoo.

Årets upplaga av Feminism för allas lika värde inleds med Jämtland Härjedalens #metoo manifestation.

– Vi kommer i inledningen av dagen att läsa några av alla berättelser som vi fått in från kvinnor i Jämtland Härjedalen, avslutar Margareta Winberg (S), ordförande i regionfullmäktige.

För mer information:
Margareta Winberg (S), regionfullmäktiges ordförande, 070-510 07 47


”Feminism för allas lika värde”
När? Söndag 4 mars, kl 09:15–20:00.
Var? Storsjöteatern, Östersund.
Medverkande: Zinat Pirzadeh, Elin Olofsson, Hanna Wagenius (C), Kalle Olsson (S), Elise Ryder Wikén (M), Jessica Spångberg (V), Petra Pilawa, Emma Fällman, föreningen MÄN och många fler!

Se fullständigt program på www.regionjh.se/4mars. Hela arrangemanget är gratis!

Text: Anton Säwström

REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN

Postadress: Box 654, 831 27 Östersund
E-post: region@regionjh.se
Telefon: 063-14 75 00 (växel)
Org. nr: 232100-0214
Fakturaadress: Box 910, 831 29 Östersund
Ekonomienhetens e-post: ekonomienheten@regionjh.se