PATIENTMENY - VEGETARISK

Vår vegetariska meny innehåller smårätter, huvudrätter och efterrätter som är omsorgsfullt tillagade av sjukhusets egna kockar. Måltiden är en viktig del i ditt tillfrisknande och vi hoppas att du hittar något på menyn som passar just dig.

Vi önskar dig en smaklig måltid!

PATIENTMENY - VEGETARISK

Vår vegetariska meny innehåller smårätter, huvudrätter och efterrätter som är omsorgsfullt tillagade av sjukhusets egna kockar. Måltiden är en viktig del i ditt tillfrisknande och vi hoppas att du hittar något på menyn som passar just dig.

Vi önskar dig en smaklig måltid!

SMÅRÄTTER

1. Pannkaka. Serveras med sylt och grädde.

2. Morotssoppa med en doft av apelsin. Serveras med en smörgås och gärna med en klick créme fraiche.
(glutenfri, mjölkfri, vegansk)

3. Ost- och broccolipaj. Serveras med en klick créme fraiche.
(laktosfri, lättuggad)

HUVUDRÄTTER

17. Kinesisk Quorngryta med ris. En gryta med champinjon och ananas smaksatt med ingefära och curry. Serveras med morotsmix.
(glutenfri, mjölkfri)

18. Tortellni med ricotta i tomatsås. Serveras med romanescoblandning.
(lättuggad)

19. Sojakorv med mos. Serveras med morotsmix.
(glutenfri, mjölkfri, vegan, lättuggad)

50. Indisk kikärtsgryta från Kerala med ris. En gryta med kokosmjölk och typiska kryddor från Indien som curry, lime, ingefära och koriander. Serveras med grönsallad.
(glutenfri, mjölkfri, vegan)

52. Spagetti med sojafärssås. Serveras med romanescoblandning.
(mjölkfri, vegan)

SALLAD

Till huvudrätterna ingår kokta grönsaker. Önskar du sallad till en smårätt eller ytterligare sallad till en huvudrätt kan du välja alternativen nedan.

21. Råa bitar (grönsaksstvar)

22. Vitkålssallad.

23. Dagens grönsallad.

24. Marinerade bönor/kikärtor.

EFTERRÄTTER

25. Dagens färska frukt. Från ett utbud av äpple, päron, banan och citrusfrukt.

26. Äppelkaka. Serveras med vaniljsås.
(lättuggad, kan göras laktosfri)

27. Pannacotta med mangopuré.
(glutenfri, laktosfri, lättuggad)

28. Ostkaka. Serveras med sylt och grädde.
(glutenfri, laktosfri, lättuggad)

30. Kall desertsoppa.
(glutenfri, mjölkfri, lättuggad)

31. Vaniljglassbägare.
(glutenfri, lättuggad)

REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN

Postadress: Box 654, 831 27 Östersund
Fakturaadress: Box 910, 831 29 Östersund
E-post: region@regionjh.se
Telefon: 063-14 75 00 (växel)
O
rg. nr: 232100-0214