En kvinna och en man skakar hand sittandes vid ett bordFörstora bilden

Bodil Landstad och Göran Larsson

Fördjupat och utökat samarbete på flera plan

Idag har dom skrivit under tillsammans. Göran Larsson, Region Jämtland Härjedalens Forskningsdirektör och Bodil Landstad forskningschef på Helse Nord-Trøndelag undertecknade idag gemensamt det så kallade Letter of Intent som beseglar ett fortsatt och fördjupat samarbete inom flera gemensamma utvecklingsområden.

Det handlar om forskning, regionaliserad läkarutbildning, utveckling av distansoberoende vårdtjänster och även ett utbyte av erfarenheter inom olika gemensamma kompetensområden. Nu tar man gemensamt avstamp mot nya framtida och gemensamma mål, där ett syfte är att det gränsöverskridande samarbetet ska utveckla de två organisationerna på sikt. En del i detta blir då förhoppningsvis ökad konkurrenskraft.

- Det jag ser som en stor fördel i det här samarbetet det är att vi uppfinner inte hjulet på varsin sida utan vi bygger på våra framgångar istället. Det vi finner som ett framgångsrikt koncept här kommer trönderna att ta vid och spegla i den mån det går och vice versa. Så vi har mycket att vinna på det här, konstaterar Göran Larsson

- Vi har ju inlett ett mycket gott samarbete, som vi nu vill förankra både uppåt och nedåt i organisationen, och att då ha ett underskrivet dokument förpliktar på ett helt annat sätt, så jag tror att det är klokt av oss att göra det här, fyller Bodil Landstad i.

Text & Foto: Lena Manneby

5 av 8 gillar detta