En kvinna iklädd löparkläder gör v-tecknet och ler mot kameran. I bakgrunden står en man i löparkläder.Förstora bilden

Rebecka Nöjdh och lagledare Henrik Jonsson

Dom sprang 6 timmar för cancerfonden

I lördags genomförde ett gäng från regionens läkaravdelning en sex timmar lång stafett runt Lillsjön. Och som grädde på moset blev det ett guldregn med besked. Initiativtagaren var Henrik Jonsson läkarchef på område medicin.

- Det här är ett väldigt familjärt och trevligt lopp utan tävlingshets, det handlar inte så mycket om att tävla mot andra utan mer om att tävla mot sig själv. Om att sätta upp sitt personliga mål och genomföra det på sitt eget sätt, berättar han.

Gemensam nämnare

Det hela började egentligen med att Henrik Jonsson ville försöka hitta en positiv gemensam nämnare för sin personal utanför arbetet. Då slogs han av tanken på föreningen Be Actives årligen återkommande stafett, 6 timmar för cancerfonden. Här hade han dessutom hittat någonting med positiva förtecken - kampen mot cancer.

- Det är fantastiskt att en träningsgrupp på det här sättet bidrar i ett så viktigt arbete som cancerforskningen och med små medel skapar en väldigt trevlig tillställning, säger Henrik Jonsson och fortsätter;

- Det vore kul om vi genom att skapa ett lag och delta i år också kan inspirera fler regionanställda att haka på nästa år, och på så sätt hjälpa cancerforskningen ytterligare.

Masstart i en löpartävlingFörstora bilden

Anna-Karin Roos ger sig iväg på startsträckan

En mötespunkt utanför arbetet

Många tänker kanske att sex timmar låter länge, men i det här loppet får man dela upp det helt efter egen förmåga. Henrik Jonsson själv stammar ur den så kallade ultraloppskulturen, där man hjälper varandra att komma så långt man kan i ett lopp. Ett litet annat tävlingsperspektiv som tilltalar honom väldigt mycket. I grunden tror Henrik Jonsson att det finns många regionanställda som skulle önska sig mer av en slags mötespunkt utanför arbetet. Det här kan mycket väl vara den rätta vägen dit. Årets lag med Henrik Jonsson i spetsen kan vara just den där förtruppen som banar vägen inför kommande år, så du som känner studsen under sulan komma smygande ställ dig i kö inför 2018 års lopp vetja!

En löparklädd man med flera guldmedaljer runt sin halsFörstora bilden

En medaljtyngd Henrik Jonsson. I laget ingick även Lisbeth och Magnus Gibson.

Text: Lena Manneby. Foto: Sara Holmgren

0 av 3 gillar detta