Tre personer står tätt ihop och ler mot kameranFörstora bilden

Sara Sehlstedt omringad av SYLF:s representanter Tommie Irewall och Simon Carlquist

Årets handledarpris till Sara Sehlstedt

- Jätteroligt! Det känns väldigt hedrande att få handledarpriset, så stort tack! Det säger en glad Sara Sehlstedt, till vardags överläkare på röntgenavdelningen på Östersunds sjukhus. Hon valdes ut av totalt 17 nominerade, och det är SYLF Jämtland, Sveriges yngre läkares förening, som ligger bakom utmärkelsen med stöd av regionens FoU-enhet.

Sara Sehlstedt får priset med motiveringen; “Med till synes outtömlig energi och engagemang styr hon upp utbildningen för ST-läkarna på kliniken. Som kollega tar hon sig ständigt tid till engagerad handledning utan att någonsin ge intrycket att bli störd i sitt arbete. Dessutom söker hon aktivt upp ST-läkare och engagerar dem i lärorika fall. Hon är alltid glad, hjälpsam och otroligt kunnig  på sitt område. Det känns aldrig som man är till något besvär när man frågar om högt eller lågt.”

Sara Sehlstedt igen;

- Jag ser det också som ett erkännande till kliniken och det jobb som vi lagt ned de senaste åren för att förbättra ST-undervisningen, vilket nu också givit resultat med ökat intresse för radiologi som specialitet. Vi har nu en stor utbildningsverksamhet och tar in så många ST-läkare vi mäktar med, vilket är åtminstone två per år.

Så här ser hon själv på sin roll som handledare;

- Något jag som klinikstudierektorer säger till alla nya underläkare är; får du nej av en kollega när du frågar om hjälp så berätta det för mig! På Röntgenavdelningen finns bara två acceptabla svar förutom ja och det är; kan det vänta en stund alternativt fråga XX istället som är mycket bättre på det området. Och det präglar stämningen oss kollegor emellan. Vi hjälper alla varandra, och har ett kollektivt ansvar för att lyfta utbildningen samt bibehålla eller ännu hellre höja kvaliteten på vårt jobb.

Text: Lena Manneby Foto: Mats Mäki

3 av 3 gillar detta