Höjda avgifter för uteblivna besök i hälso- och sjukvården

Från och med den 1 juni 2024 gäller nya, höjda avgifter för den som inte kommer till ett inbokat besök i vården i Region Jämtland Härjedalen.

  • Avgiften för den som uteblir från besök till öppenvård och tandvård är nu 400 kronor.
  • Avgiften för den som uteblir från besök till en operation är nu 1500 kronor.

Detta gäller för besök inom öppenvård och tandvård

Den som har en tid bokad på till exempel sin hälsocentral, en mottagning på sjukhuset eller i tandvården men inte kan komma behöver boka av tiden senast 24 timmar innan besöket. Annars får personen en faktura på 400 kronor.

Detta gäller för besök vid operation eller inläggning

Den som har en tid bokad för operation men inte kan komma behöver boka av tiden senast 72 timmar (3 dygn) innan besöket. Annars får personen en faktura på 1500 kronor. Det gäller oavsett om operationen skulle göras över dagen eller om det gällde en inläggning på sjukhuset.

Gäller för alla

Avgifterna för uteblivna besök gäller också för den som inte betalar patientavgift, till exempel barn och unga, äldre eller den som har frikort.

Avgifterna för uteblivna besök ingår inte i något högkostnadsskydd.

Mer information på 1177

Läs mer om de höjda avgifterna för uteblivna besök samt andra patientavgifter i Region Jämtland Härjedalen på: www.1177.se/Jamtland-Harjedalen/sa-fungerar-varden/kostnader-och-ersattningar/patientavgifter-i-jamtland-harjedalen/ Länk till annan webbplats.

Text: Sara Rönnberg, Linda Henriksson Foto: Plattform/Scandinav

0 av 0 gillar detta