Person i glasögon sitter på sitt kontor och tittar in kameran

Ingrid Linder

Ingrid är årets öron-näsa-halssjuksköterska 2022

- Jag hade ingen aning om detta och blev överraskad och glad förstås! Det är naturligtvis roligt att bli uppmärksammad för sitt arbete, men vi är många som jobbar hårt tillsammans för en fungerande verksamhet, berättar Ingrid Linder som arbetar på Östersunds sjukhus.

Utmärkelsen delades ut på Föreningen Öron/Näsa/Hals sjuksköterskors årsmöte som hölls 24 november ifjol i samband med Öron-näs-halsdagarna i Stockholm. Den fina nomineringen löd;

"Jag skulle vilja nominera min kollega Ingrid Linder. Ingrid har jobbat här på öronmottagningen i Östersund i 16 år.
Hon kan verksamheten utan och innan. Hon finns alltid där som ett stort stöd för nya sjuksköterskor och tar sig alltid tid att svara på frågor. Hon har en stor kunskap inom ÖNH och framför allt inom otokirurgi.
Hon är en uppskattad medarbetare som har nära till skratt och sprider glädje på arbetsplatsen. Hon är öppen för förändringar och ser möjligheter i stället för problem. Trots långa vårdköer och en stundtals väldigt belastande arbetssituation gör hon alltid sitt yttersta och finns där för patienten".

Spelrum att styra sin planering

Efter många år på enheten har Ingrid Linder en bra helhetsbild över verksamheten - vad som fungerar bra och vad som behöver förbättras både kort- och långsiktigt.

- ÖNH, öron-näsa- hals, är en förhållandevis liten klinik och det roligaste är egentligen att vi har ett, trots givna ramar förstås, spelrum att styra vår planering. Det är stimulerande och inspirerande att delta i arbetet med att genomföra åtgärder som gagnar både patienter och mottagningen. Tycker själv att jag genom arbetserfarenhet här har upparbetat ett nyttigt konsekvenstänk som behövs i just det arbetet. Men förutsättningen för att kunna göra ett bra jobb är ju hela vår arbetsgrupp på ÖNH - alla duktiga kollegor som har sin viktiga kompetens och som också bidrar till ett härligt klimat på mottagningen, slår en glad Ingrid Linder avslutningsvis fast.

Intervju: Lena Manneby Foto: Privat

3 av 3 gillar detta