Konsert med Marja Fjellheim Mortensson och prisutdelning

Kulturen i Region Jämtland Härjedalen tillsammans med Gaaltije bjuder in till sin årliga konsert och prisutdelning.

Arrangemanget är flyttat till Gamla Kyrkan.

Tisdagen 25 juli ses vi i Gamla Kyrklan i Östersund och tar del av Region Jämtland Härjedalens utdelning av stipendier och kulturpris samt konsert med albumaktuella Marja Mortensson. 2017 års kulturpristagare är konsthantverkskooperativet Drejeriet i Östersund.

Marja Fjellheim Mortensson är en ung och lovande sydsamisk musiker från Svahken sïjte i Engerdal, Norge. Marja blandar traditionell jojk med modern pop, jazz och inslag av världsmusik. Hon har en röst som är både vacker och säregen och de som upplever henne på konsert kan inte undgå att bli berörda. Med sina 22 år har hon lyckats spela på tre kontinenter, fått flera priser och utmärkelser och gjort musik till två dokumentärer för NRK. 2016 mottog hon det Mittnordiska kulturpriset för barn och unga och under våren släpptes hennes debutalbum "Aarehgïjre – Early Spring", producerat av Frode Fjellheim.

Missa inte en unik och framtida världsartist som ger en sydsamisk upplevelse utöver det vanliga. Med sig har hon musikern Daniel Herskedal.

Program för kvällen:
19.00 - Utdelning av regionens stipendier och kulturpris.
19.30 ca - Konsert med Marja Mortensson

Fri entré. Alla är välkomna!

Arrangör: Region Jämtland Härjedalen och Gaaltije

Text: Jimmy Eriksson

2 av 5 gillar detta