Trädgårdspicknick med konsert - Elin Teilus

Välkommen till den årliga trädgårdspicknicken under Yranveckan arrangerad av Region Jämtland Härjedalen Kultur och Gaaltije. Tisdagen 30 juli samlas vi i Tullparken, och tar del av Region Jämtland Härjedalens utdelning av stipendier och kulturpris samt konsert med Elin Teilus. Ta med dina vänner, picknick och filt för en kväll i mysiga Tullparken.

Elin Teilus, sångerska och jojkare med rötter i skogsamiska Udtja, kan närmast beskrivas som en naturkraft från de fria vidderna. Med sin unika närvaro och magiska röst väcker hon norrskenets dans och jordens urkraft. I sommar spelar hon vid Trädgårdspicknicken i Tullparken under Yranveckan i Staare/Östersund. Under dagen håller Elin en öppen jojkworkshop för alla intresserade.

Konserten avslutar Region Jämtland Härjedalens årliga pris; stipendieutdelning där mottagare av Regionens Kulturpris till Peterson-Bergers Minne är Per Bertil ”Batte” Sahlin för sin mångåriga gärning som konstnär och kulturskapare och inte minst för det engagemang han mobiliserat genom Husåspelet. Husåspelet fyller 40 år och dess upphovsperson fyller 90 år i år. Regionens samiska stipendium tilldelas dansaren Marika Renhuvud för att utveckla och föra vidare det sydsamiska kulturarvet. Regionens Kulturstipendium till Peterson-Bergers Minne tilldelas Athanasia Kotronia, verksam inom musik/klassisk komposition, Josefine Olsson, verksam inom dans och Anders Hoglert, verksam inom musik/klarinett.

Program
14.00 Jojkworkshop med Elin Teilus på Gaaltije – sydsamisk Kulturcenter, Köpmangatan 58. Ingen föranmälan.
19.00 Trädgårdspicknick med stipendieutdelning och konsert med Elin Teilus i Tullparken, Köpmangatan 58 (bakom Gaaltije)

Fri entré! Medtag egen filt eller stol.

Mer information: https://www.facebook.com/events/300558140852849/

Text: Jimmy Eriksson
Foto: Zita Marias

0 av 0 gillar detta

REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN

Postadress: Box 654, 831 27 Östersund
E-post: region@regionjh.se
Telefon: 063-14 75 00 (växel)
Org. nr: 232100-0214
Fakturaadress: Box 910, 831 29 Östersund
Ekonomienhetens e-post: ekonomienheten@regionjh.se