Årets hälsocentral stavas S V E G!

– Det här känns såklart fantastiskt, jätteroligt för Sveg för hela arbetsgruppen och för hälsocentralen och allt det arbete som vi tillsammans har lagt ner. Det säger en glad och stolt Maria Carlund, närvårdsområdeschef och fortsätter;
– En gemensam vilja och ansträngning för att få till ett förändrat arbetssätt. En tillgänglighet för våra patienter. Dels öppnade vi upp vår lättakut och vi har haft framgång med vår personalrekrytering plus att vi har ordning och reda på våra rutiner.

Maria Carlund konstaterar att man gemensamt i gruppen kommer att bestämma vad man ska göra för prissumman på 50 000 kronor.
– Det är jättevälkommet att kunna få göra något litet extra, och sätta en guldkant på tillvaron för alla som varit med och bidragit till vårt fina resultat. Vi är jätteglada, och det är betydelsefullt att få den här uppmärksamheten!

Motiveringen lyder; ”Priset för 2017 går till den hälsocentral som under året förbättrat sina resultat mest i de kvalitetsmätningar som genomförs i primärvården.
Detta gäller inte minst det som många tycker är det viktigaste, vad patienterna tycker, där hälsocentralen gjort det absolut största klivet och som också uppmärksammats nationellt.
Bakom denna framgång ligger idogt arbete och ändrade arbetssätt”.

Priset Årets hälsocentral delas årligen ut av Hälsoval Region Jämtland Härjedalen.
– Det känns jätteroligt att få uppmärksamma det fantastiska arbete som görs på de hälsocentraler som ingår i Hälsovalet, säger Lena Weinstock Sved, enhetschef, beställarenheten.

För ytterligare information:
Maria Carlund, närvårdsområdeschef: 070-319 46 23
Lena Weinstock Sved, enhetschef, Beställarenheten: 070-399 35 10

Text: Lena Manneby