Robert Uitto ny ordförande för Länsteatrarna i Sverige

Robert Uitto (s) har valts till ny ordförande för Länsteatrarna i Sverige. Robert Uitto från Frösön är för närvarande regionråd vid Region Jämtland Härjedalen. Han har under många år varit ordförande för Estrad Norr, länsteatern i Jämtland Härjedalen och dessutom varit ansvarig kulturpolitiker sedan 2010.

-Det är en fantastisk utmaning att få förtroendet att bli ordförande för en så spännande och viktig organisation för kulturen i Sverige, säger Robert Uitto, nyvald ordförande för Länsteatrarna i Sverige.

-Kulturen och scenkonsten i landet har alltid stått inför stora utmaningar och för de regionala länsteatrarna är ekonomin och statens bidrag eftersatta. Jag vill tillsammans med styrelsen och länsteatrarna i landet ta upp kampen för den kulturella infrastruktur som vi är en del av.

-En scenkonstupplevelse kan både roa och oroa, väcka oss och samtidigt utveckla oss som samhälle, medborgare och individer - både unga och vuxna. Tillgång till bra scenkonstupplevelser skall finnas i hela landet och den kampen måste fortgå. Länsteatrarna skall vara en stark organisation för scenkonsten i hela landet och även den lilla teatern utanför storstäderna måste ha en kulturpolitisk röst!

Robert Uitto valdes till ny ordförande på Länsteatrarna i Sveriges vårmöte/årsmöte på Oktoberteatern i Södertälje torsdagen den 28 mars 2019. Robert Uitto efterträder Åsa Kratz (s) som innehaft ordförandeposten sedan 2015.

Länsteatrarnas styrelse 2019/2020:
Robert Uitto, (s) Estrad Norr
Lena Carlbom, vice ordförande (c) Teater Halland
Yvonne Rock, Västanå teater
Paul Lindvall (m) Scenkonst Öst
Martin Hedqvist (s) Västerbottensteatern
Kajsa Isaksson, Folkteatern Gävleborg

Text: Länsteatrarna i Sverige