Unikt samarbete skapar intresse, kunskap och inspiration till en snabbt växande bransch

Under förra veckan fick länets IT-utvecklare chansen att vässa kunskaperna inom en rad olika områden - med frukost, lunch och After Work-föreläsningar på It-bolag i Östersund och Åre, då Northern Devs Week arrangerades. Temat för veckan var spets och föreläsningarna berörde bland annat Kubernetes, Microservices och UX .

Vi har fått ett mycket positivt gensvar från målgruppen och då vi valt att lägga föreläsningar under tider som passar för till exempel konsulter som inte kan vara borta från sitt dagliga arbete så har vi lyckats locka en stor del av länets utvecklare, säger Maria Svensson Wiklander, projektkoordinator för Northern Devs Week.

Northern Devs Week är ett initiativ av It-bolagen i Östersund, Region Jämtland Härjedalen genom projektet Jämtland Härjedalen Business Region on the Move, och det fristående communityt Northern Devs.

Vi ser en jättepotential inom IT-området med högkvalitativa tjänster där vi nu gått in och satsat. IT-branschen kommer vara ett av de områden som vi prioriterar då vi ser ökade sysselsättningar inom väldigt många bolag, säger Fredrik Blom, investeringsfrämjare i Region Jämtland Härjedalen.

Totalt har 226 personer deltagit på de 11 föreläsningarna som har hållits i Östersund och i Åre. Avslutningsföreläsningen hölls på CGI där Stephen Haunts föreläste om Blockchain, som bland annat förutspås ligga till grund för framtidens betalningssystem. Över 90 utvecklare deltog där för att fira av en lyckad vecka och för att träffas över företags- och myndighetsgränserna.

För mer information kontakta:
Maria Svensson Wiklander,
maria@gomorronostersund.se
070-380 00 07

Fredrik Blom
fredrik.blom@regionjh.se
070-636 02 34