Anna Granevärn blir tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör

Från och med 1 mars kliver Anna Granevärn in i rollen som tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör. Hon är idag divisionschef för Nära vård och tidigare primärvårdschef i Region Jämtland Härjedalen.

– Jag är oerhört glad över att Anna har tackat ja till detta. Hennes tidigare erfarenheter av organisationen och att driva förändringsarbete kommer att vara till stor hjälp i arbetet framåt, säger Anders Byström, tillförordnad regiondirektör.

För att ytterligare förstärka den medicinska kompetensen i hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp kommer regionöverläkare Lisbet Gibson att ta plats där i samband med att Anna tillträder. Hon kommer även att fungera som ställföreträdare i rollen som hälso- och sjukvårdsdirektör.

I nuläget finns inget slutdatum satt för hur länge Anna kommer att inneha rollen då rekryteringen kommer att påbörjas först när en ny regiondirektör finns på plats.

– Jag ser fram emot den här utmaningen och möjligheten att, på ett mer övergripande plan, bidra i omställningen till en nära vård. Hälso- och sjukvården står inför stora utmaningar, inte bara hos oss utan i hela Sverige, och för att vi ska kunna möta dem krävs ett förändrat förhållningssätt och förflyttning i sättet att arbeta, säger Anna Granevärn.

Text: Sara Nilsson