Framtida investeringar visar på framtidstro hos företagare i Region Jämtland Härjedalen

En kartläggning över framtida investeringar i Jämtland Härjedalen visar på tydliga trender inom cirkulär hållbarhet och en ökning bland investeringarna i regionen.

Jämtland Härjedalen är en region med ett rikt och varierat näringsliv. Här går det att hitta stora industrier blandat med småföretag i olika branscher och även en stark turistnäring.

Under våren 2021 tog Business Region Mid Sweden tillsammans med Handelskammaren Mittsverige och näringslivet fram en kartläggning över hur en mängd privata och offentliga aktörer i regionen såg på sina framtida investeringar för de kommande tio åren. Kartläggning visade exempel på enstaka aktörers framtida investeringar över 10 miljoner kronor. 2021 visade summeringen på en tydlig framtidstro och de planerade investeringarna uppgick till över 47 miljarder kronor. Investeringar i bostäder, nya fabriker, infrastruktur och mycket mer.

Under 2023 har arbetsgruppen arbetat med att uppdatera dessa siffror och nu släpps den nya kartläggningen för framtida investeringar i Jämtlands län 2023–2033.

– Vi ser en ökning bland investeringarna men även tydliga trender. Det är många som satsar på cirkulär hållbarhet och förädling av lokalt producerade produkter, säger Fredrik Blom, Manager, Business Region Mid Sweden.

Syftet med kartläggningen är att få en överblick på större kommande investeringar i Jämtlands län och den visar ett axplock av investeringar.

Klicka här för att läsa kartläggningen Framtida investeringar i Jämtlands län 2023–2033 Pdf, 116.3 kB, öppnas i nytt fönster..

För mer information, kontakta:
Fredrik Blom, manager Business Region Mid Sweden
063-14 66 34
fredrik.blom@regionjh.se

Text: Linnéa Karlsson