Friskvårdsbidraget fördubblas i Region Jämtland Härjedalen

Regionstyrelsen beslutade idag att fördubbla friskvårdsbidraget för personalen, från 1500 per år till 3000 per år.
– Friskvård bidrar till att skapa marginaler i vardagen och öka möjligheterna att hålla sig frisk både i yrkeslivet och på fritiden, säger regionstyrelsens ordförande Eva Hellstrand (C).

Region Jämtland Härjedalens friskvårdsprogram syftar till att stärka hälsan, förebygga ohälsa och öka upplevelsen av välbefinnandet hos medarbetarna. Målet är att bidra till ökade möjligheter för samtliga medarbetare att utöva friskvård och fysisk aktivitet.

Inom ramen för friskvårdsprogrammet erbjuds ett brett utbud av förmåner. Några exempel är bidrag i form av så kallad friskvårdspeng, friskvårdstimma, friskvårdsombud på arbetsplatsen, livsstilsföreläsningar, avslappningsövning.

Dessutom finns för personalen Zefyren med gym, ledarledda gruppträningspass, individuella instruktioner/rådgivningar, samt aktiviteter och erbjudanden via personalföreningen som kan nyttjas på fritid, med allt från längdskidåkningsteknik och skidresor till fjällvandringar, ridning med mera.

– Just friskvårdsbidraget har den fördelen att det kan skapa förutsättningar att utöva friskvård under sin lediga tid för den som hellre vill det, säger Eva Hellstrand och fortsätter:
– Möjligheten att kunna välja friskvårdsaktivitet och tidpunkten för utövandet utifrån medarbetarens personliga intressen, behov och förutsättningar uppskattas av många.

För mer information
Eva Hellstrand (C), regionstyrelsens ordförande, 070-601 28 95
Hans Svensson, regiondirektör, 076-837 31 74

Text: Anna-Lena Högström