Regionpolitiker avstår resor utanför länet

Med anledning av covid-19 har nämnds- och styrelseordföranden inom Region Jämtland Härjedalen beslutat att avstå från resor utanför länet, åtminstone fram till påsk.

I Region Jämtland Härjedalen finns idag, 12 mars, totalt 5 bekräftade fall med sjukdomen covid-19, coronavirus. Med tanke på utvecklingen i Sverige är sannolikheten relativt stor att ytterligare fall bekräftas. Trots detta finns inte någon ökad risk för allmän smittspridning i regionen.

– I den här situationen måste vi alla ta samhällsansvar och värna om varandra. Vi ser att vi kan göra det genom att i större utsträckning använda oss av digitala möten för att begränsa resor inom och utanför länet och därmed minska risken för att få med oss någon smitta tillbaka, säger regionstyrelsens ordförande Eva Hellstrand.

Enligt Folkhälsomyndigheten är risknivån för samhällsspridning i Sverige mycket hög och den politiska ledningen följer utvecklingen noga.

– Region Jämtland Härjedalen jobbar nu intensivt för att vidta de åtgärder som krävs för att skydda personer i riskgruppen och säkra att vården ska kunna fortsätta att bedrivas på ett patientsäkert sätt. Genom att begränsa våra resor bidrar vi med det vi kan för att minska risken för spridning, avslutar Eva Hellstrand.

För mer information
Eva Hellstrand, regionstyrelsens ordförande, 070-601 28 95

Text: Sara Nilsson