Tillfälliga modulsystem till Odensala hälsocentral i juni 2021

På hälso- och sjukvårdsnämndens möte idag informerades att de tillfälliga modulsystem som ska hyras in för att evakuera vissa funktioner från Odensala hälsocentral kommer att vara på plats i juni 2021.

Odensala Hälsocentrals lokaler har under en längre tid haft byggnadsrelaterade problem som inte bedöms möjliga att åtgärda så att verksamheten långsiktigt kan vara kvar i byggnaden.

– I väntan på en långsiktig lösning för primärvården i Torvalla- och Odensalaområdet är det viktigt att tillfälliga åtgärder görs för att erbjuda verksamheter med störst problem alternativa lokaler. Det är också viktigt att fortsätta med åtgärder i de delar av befintlig byggnad som har färre problem för att verksamheten ska kunna bedrivas i den befintliga byggnaden, säger Tom Silverklo (C), ordförande, hälso- och sjukvårdsnämnden.

Den akuta lokalsituationen ska lösas genom att hyra in moduler som tillfälligt placeras i anslutning till Odensala hälsocentrals byggnad. När modulerna är på plats kommer den psykosociala enheten, vissa administrativa delar och ett grupprum att flyttas ut till modulerna.

Planen var att modulerna skulle levereras i oktober i år, vara färdigställda i november i år och att verksamheten i modulerna skulle komma igång i februari 2021. Men bygglovet för den tillfälliga modullösningen överklagades till Länsstyrelsen. Den 25 november beslutade Länsstyrelsen att ge Region Jämtland Härjedalen rätt att fortsätta enligt tidigare plan. Region Jämtland Härjedalen fortsätter därmed med den upphandling som redan hade påbörjats och modulerna kan vara på plats i juni 2021.

– Det är framförallt tråkigt för personalen på Odensala hälsocentral att det dragit ut på tiden. Men läget är som det är och vi ser nu fram emot att ha modulerna på plats senast i juni 2021, säger Tom Silverklo (C), ordförande, hälso- och sjukvårdsnämnden.

Kontakt

Tom Silverklo (C), ordförande, hälso- och sjukvårdsnämnden, 073-267 27 97