Vinnare korade: Cykelvänlig arbetsplats Jämtland Härjedalen

Vinnarna av tävlingen Cykelvänlig arbetsplats är nu utsedda. WSP och Länsstyrelsen Jämtlands län är vinnarna av tävlingen som startade 2020 och nu avslutats. De båda vinnarna har jobbat både med att förbättra fysiska förutsättningar och inspirera till cykling. De firas nu med ära och varsin elcykel.

Tävlingen Cykelvänlig arbetsplats har gått ut på att förbättra förutsättningar för att kunna cykla till och från jobbet. Syftet är att skapa en mer cykelvänlig miljö på arbetsplatsen, genom att uppfylla olika cykelvänliga kriterier; allt ifrån policys till att ha verktyg på plats och ordna aktiviteter, se mer längre ned på sidan.

Alla arbetsplatser i Jämtland Härjedalen har haft chans att delta i satsningen som anordnas via Energikontoret, Region Jämtland Härjedalen, som en del av projektet Testresenär – arbetsplatser inom Region Jämtland Härjedalen.

Över 20 arbetsplatser i länet har deltagit och nu har två vinnande arbetsplatser utsetts: en som har uppfyllt flest cykelvänliga kriterier och en som har haft störst utveckling sedan tävlingens start 2020 till juni 2023.

Den vinnande arbetsplatsen som haft störst utveckling under tävlingen är Länsstyrelsen i Jämtlands län som gått från 3 till 13 uppfyllda kriterier. Den arbetsplats som totalt sett uppfyller flest kriterier i tävlingen är WSP Östersund, som uppfyller hela 16 stycken. Även om tävlingen nu är slut går det att inspireras via den nationella sidan cykelvanligast.se.

Vill du höra mer om tävlingen och vad du kan göra för att skapa en mer cykelvänlig miljö och bidra till piggare anställda, lägre koldioxidutsläpp och bli en mer attraktiv arbetsplats? Hör gärna av dig!

För mer information, kontakta:
Hilda Sigge, projektledare Region Jämtland Härjedalen
Mobil: 073-8412064
E-post:
hilda.sigge@regionjh.se

Johan Törnvall, cykelambassadör på WSP Östersund
Mobil: 070-244 13 61
E-post: johan.tornvall@wsp.se