Person som pratar i telefonen via sitt headset

Psykoterapijouren

Psykoterapijouren – om du vill prata om Coronas effekter för dig

I länet sitter nu cirka 15 legitimerade psykoterapeuter redo att helt ideellt ta emot samtal från länsinnevånare som på något sätt drabbats av Corona och behöver få prata om det.

- Det här är ett samarbete mellan region Jämtland Härjedalen och Föreningen för legitimerade psykoterapeuter i Jämtlands län, och vi jobbar med detta helt ideellt några timmar på vardagskvällarna, berättar Gunnar Hultin psykoterapeut, och en av dem som nu engagerar sig i frågan.

Anonymt, gratis och med full sekretess

Det hela fungerar så att ditt samtal kopplas via regionens växelnummer 063–153000 direkt till tjänstgörande psykoterapeut. När växeln svarar ska du fråga efter psykoterapijouren så kopplas du rätt. Jouren bemannas fram till den sista juni i en första omgång, och telefontiden är mellan klockan 18.00-20.00 vardagar.

Målgruppen är invånare i Jämtlands län som på något sätt drabbats av Corona och behöver prata med någon om detta. Ingen dokumentation eller journalföring kommer att ske, och du kan få vara helt anonym om du så önskar. Även den psykoterapeut som du pratar med är anonym. Det råder alltså sekretess. Det du kan få är råd och stöd kring psykiskt mående, medan alla frågor kring smittskydd, prognoser med mera inte handhas. Samtalet är kostnadsfritt, förutom eventuell uppringningskostnad via ditt telefonbolag förstås.

- Vi i föreningen hoppas kunna bidra till ett bättre mående, och på detta sätt dra vårt strå till stacken, rundar Gunnar Hultin av.

Text: Lena Manneby & Foto: Mostphotos

3 av 4 gillar detta