Sex personer sitter i rad på en scenFörstora bilden

Samordningsgruppen för Konstens Vecka 2023

Konstens vecka – engagerar hela länet

Med konstnärliga tentakler ut över hela länet har samordningsgruppen för Konstens vecka ännu en gång lyckats snickra ihop ett brett och blandat programutbud med alltifrån Konststig i Edsåsdalen, visning av Anna Erlandssons nya film ” Glenn the Great Nature Lover ” uppföljare till den rosade kortfilmen Glenn the Great Runner, till diverse spännande vernissage och happenings över hela länet. Länsfinal blir det på Jamtli, med utställningar, konstateljésöndag, musikunderhållning, vernissage i Konstlobbyn, skulpturbygge på Tingskullen och en hel del annat.

- Konstens vecka är numera så accepterat och spritt i länet, att det faktiskt är väldigt smidigt att arbeta med konceptet. Alla vet om det, och väldigt många vill vara med! Det berättar Ellen Hyttsten, Sveriges Konstföreningar Jämtland Härjedalen.

Det man gjort i länet är att förutom att engagera de konstföreningar som finns här även lyckats knyta till sig andra aktörer för att därmed sprida konst- och kultur i länet.

Nytt grepp – samarbete med Bio Regina

I år kommer Gertrud Sandqvist som är ordförande för Riksförbundet Sveriges Konstförening att inviga veckan. Detta sker på Folkets Bio Regina i Östersund nu på lördag. Hon kommer då att hålla ett föredrag på temat koncentrisk pedagogik – att inte veta. Om konst och pedagogik, dels utifrån hennes egna erfarenheter men också utifrån den legendariska konstnären och pedagogen Mary Kellys tankar.

Utmana dig själv på Konstbingo

Ett fyrtiotal programpunkter allt som allt står på agendan, så det finns med andra ord alla möjligheter att hålla sig sysselsatt i konstens namn under den kommande veckan. Vill man testa Konstbingo så går det utmärkt. Det handlar om att utmana sig själv och utföra olika konstuppdrag, och därmed också vara med i utlottning med fina priser. Exempel på uppdrag är att besöka en konstutställning och själv skriva ner en liten recension om densamma. Måla ett självporträtt, läsa en konstbok och prata med en konstnär är andra utmaningar. Alla som utför minst sex av de nio uppdragen har chans att vinna priser under avslutningen av Konstens Vecka på Jamtli den 8 oktober. Formuläret till Konstbingon finns att hämta i receptionen på Jamtli och på Galleri LUX. Du kan även ladda ner den via samma sida som programmet för veckan finns att hitta.

www.sverigeskonstforeningar.nu/jamtland

 

Text & Foto: Lena Manneby

4 av 4 gillar detta