Energikontoret

Energikontoret, Region Jämtland Härjedalen arbetar för minskade utsläpp av växthusgaser genom projekt och aktiviteter som syftar till effektivare energianvändning och ökad användning av förnybar energi. Detta gör vi på initiativ av Energimyndigheten och kommunerna i Jämtlands län.

Vi kan agera och starta projekt själva eller tillsammans med andra. Huvudarena är förstås Jämtland och Härjedalen, men vi glömmer inte bort att det finns en värld även utanför länsgränsen. Vi kan vara ett bollplank vad gäller olika projekt inom områdena förnybar energi, energieffektivisering och minskad miljöpåverkan. Har ni idéer är ni välkomna in till oss, så kan vi diskutera dem.

Välkommen att höra av dig till oss!
energikontoret@regionjh.se


Registrera dig för att få Energikontorets nyhetsbrev

* indicates required

Kryssa för rutan för att få Nyhetsbrevet.

Du kan avregistrera dig från det här utskicket när du vill genom att klicka på länken längst ner på våra e-postmeddelanden. För mer information om GDPR se vår hemsida.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Facebook

Event • 22 juni Webbinarium om Byggnadsvård och renovering
  Vill du lära dig mer om byggnadsvård och energismart renovering?Var med på energi- och klimatrådgivarnas webbinarie den 22 juni kl 19.00. Det är helt gratis!


 • Väkommen på Energifrukost 10 juni
  Till dagens frukost gästas vi av Mårten Larsson, ansvarig för bioenergifrågor på Skogsindustrierna. Finns det tillräckliga volymer biodrivmedel med rätt kemiska egenskaper för att blandas med fossila drivmedel? Och hur påverkas drivmedelspriserna när stora volymer biodrivmedel blandas in och beskattas fullt ut?


 • Webbinar: Laddning bostadsbolag 15 juni
  Energikontoret bjuder in till ett webbinarium med digitalt studiebesök hos Östersundshem. Biofuel region informerar om grunderna för laddning, tillgänglighet och brand, Boverket talar om de nya reglerna kopplat till laddning för laddbara fordon och olika betallösningar diskuteras.


 • Webbinar: Erbjud laddning till kunder och besökare 1 juni
  Funderar du på hur du kan fixa laddning till dina kunder och besökare? Lär dig mer om grunderna för laddning och lyssna på goda exempel från Jämtland och Västernorrland.


 • Webbinarieserie elfordon och laddning inom upphandling
  Serien innehåller tre delar: 25 maj, 1 juni och 15 juni


 • Välkommen på Energikontorets digitala sommarhälsning!
  Onsdag den 2 juni 2021 klockan 8.15 - 9.15


 • Seminarium: Varsam energieffektivisering i byggnader 21 april

  Hur väljer man rätt energieffektiviseringsåtgärder i byggnader med kulturvärden? • Seminarium: Att gå från ord till handling för en klimatsmart fordonsflotta den 11 maj

  Ett digitalt inspirationsevent med hållbarhetsfokus kopplat till Bilen, Bränslet och Beetendet. • Energifrukost 15 april

  Välkommen till vårens första digitala energifrukost den 15 april 2021 kl 8-9 som arrangeras av Samling Näringsliv och Energikontoret, Region Jämtland Härjedalen.
  Vi kommer att få lyssna till och inspireras av Henrik Brodin, Södra . Han berättar om deras resa till ett fossilfritt Södra och deras mål. Södra blev nyligen utsett av Sustainable Brand Index till Sveriges mest hållbara varumärke inom branschkategorin ”skogsägare”.

 • Så kan du göra skillnad genom arbetsresor.
  I det här avsnittet handlar det om arbetsresor för att öka takten med att reducera utsläppen av koldioxid för att klimatmålen ska nås, och främst hur det ser ut bland en av länets största arbetsgivare med 5000 anställda, Region Jämtland Härjedalen.

  Regionen har reducerat  sina egna koldioxidutsläpp med 30 procent under tre år, mellan 2016-2019 visar den mätning som gjorts. Minskningen gäller tjänsteresor, men även de anställdas sätt att ta sig till och från jobbet. En märkbar förändring hos personalen av både resebeteende och satsningar på fossilfria drivmedel ligger sannolikt bakom den stora minskningen. 

  Jimmy Anjevall, Kartarina Ryckenberg och Fredrik Alm från Region Jämtland Härjedalen medverkar.

  Produktion: "Öka takten" produceras av Poddverandan i Östersund på uppdrag av Energikontoret, Region Jämtland Härjedalen.

   

Rubrik

Innehåll

Rubrik

Innehåll

Rubrik

Innehåll

Rubrik

Innehåll