Välkommen till Ortopeden

Ortopediska kliniken i Östersund är en stor klinik i ortopediska sammanhang i Sverige. Kliniken ingår i Område Ortopedi som består av ortopedmottagning, ortopediska vårdavdelningar samt enheten för sjukgymnastik och arbetsterapi.
I "Ortopedi-Sverige" har vi ett gott anseende och anses vara en klinik med bra omdöme. Vi har framför allt stor erfarenhet av traumaortopedi eftersom sjukhuset ligger i anknytning fjällvärlden, men även väluppbyggda sektioner för bl a ryggortopedi, handkirurgi och protesplastik.

På kliniken är vi cirka 40 anställda läkare, exklusive AT-läkare.

Vi handlägger årligen sammanlagt ungefär 20 000 akut- och mottagningsbesök. CIrka 75% av våra 3 700 operationer/år är akuta.

Som AT-läkare är du placerad hos oss i 8 veckor. För att hjälpa dig på traven med de ortopediska kunskaperna får du när du börjar senaste utgåvan av Karlstadskompendiet. Dessutom går du under din introduktionsvecka en uppskattad och omtyckt gipskurs under en kväll. På Ortopeden har du även som AT-läkare en personlig handledare som du kan vända dig till i vått och torrt. Som AT-läkare har du avsatt tid för auskultation, egna studier och gemensam utbildning i ortopedi/ anestesi tillsammans med AT-läkare på anestesiologen. Du är välkommen att delta i klinikens interna utbildningar och läkarmöten.

Efter en dags introduktion deltar du aktivt i klinikens arbete; på avdelning, mottagning, akuten och operation. Placeringen på akuten är ofta den mest omtyckta och kanske också den mest givande. Här garanterar vi att du kommer att möta ett brett spektrum av ortopediska diagnoser. Du arbetar självständig på akuten med bl a reponering, gipsning, sträckläggning etc parallellt med en ST-läkare i ortopedi. Du ingår även i jourlinjen som rond- respektive primärjour och går nattjourer med bra uppbackning av mellanjour eller bakjouren.

Vi hoppas att du väljer att göra AT i Östersund och i så fall än en gång varmt välkommen till oss på Ortopeden!