Östersunds sjukhus

Östersunds sjukhus är beläget i de centrala delarna av Östersund med utsikt över Storsjön och fjällen. Sjukhuset är det enda i Jämtlands län och ombesörjer en yta som är större än hela Danmark.

Inom upptagningsområdet finns det bara cirka 128 000 invånare, men skidturismen kan periodvis fördubbla siffran.

Illustration över Östersunds sjukhus

Östersunds sjukhus. Illustration: Bertil Nordström.

Inom länssjukvården arbetar cirka 2 500 personer. Antalet vårdplatser är 416.

Östersunds sjukhus är ett komplett och välutrustat sjukhus. Mångsidighet, bredd och tillåtande klimat för forskning och utbildning är karakteristiskt för sjukhuset.Kompetensen är hög både när det gäller medicinska specialiteter och omvårdnad.

Sjukvård på regional och nationell nivå avseende svåra behandlingar/operationer genomförs i första hand vid bl a Norrlands universitetssjukhus i Umeå eller Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Besökstid:
Vi har besökstid dagligen mellan kl 11.00 - 19.00, besök på övrig tid sker efter överenskommelse med avdelningspersonalen.


Sjukhusets reception
har öppet vardagar kl 06.45-16.00


Hitta inom sjukhuset
- Vägvisaren


Blommor:

Blommor med stark doft är ej tillåtna på sjukhuset, vid allergi är inga blommor tillåtna. Tänk även på att undvika starkt doftande parfymer vid besök.


Värdesaker och kontanter:

Sjukhuset ansvarar inte för värdesaker. Ta med endast det mest nödvändiga och be gärna anhöriga att ta hem värdesaker om du inkommit akut.


Telefonkontakter:

Vår målsättning är att ägna så mycket tid som möjligt med att vårda våra patienter, därför önskar vi att kontakten mellan avdelningen och anhöriga samordnas till en person.

Egen sjukdom (magsjuka/vinterkräksjuka):
Om du eller någon du haft nära kontakt med haft magsjuka, vinterkräksjuka eller liknande symtom från mag-tarmkanalen de senaste tre dygnen vill vi att ni avstår från besök, då eventuell smitta till inneliggande patienter kan få stora konsekvenser. Om du inkommer som patient är det viktigt att du berättar om eventuell smittorisk så att vi kan vidta försiktighetsåtgärder.

REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN

Postadress: Box 654, 831 27 Östersund
Fakturaadress: Box 910, 831 29 Östersund
E-post: region@regionjh.se
Telefon: 063-14 75 00 (växel)
O
rg. nr: 232100-0214