- Startsida
- Om oss
- Östersunds sjukhus
- Restaurang och café
- Patientmenyer
- Ordinarie patientmeny
PATIENTMENY
Vår meny innehåller smårätter, huvudrätter och efterrätter som är omsorgsfullt tillagade av sjukhusets egna kockar. Måltiden är en viktig del i ditt tillfrisknande och vi hoppas att du hittar något på menyn som passar just dig.
Vi önskar dig en smaklig måltid!
PATIENTMENY
Vår meny innehåller smårätter, huvudrätter och efterrätter som är omsorgsfullt tillagade av sjukhusets egna kockar. Måltiden är en viktig del i ditt tillfrisknande och vi hoppas att du hittar något på menyn som passar just dig.
Vi önskar dig en smaklig måltid!
20. Tortellini med ricotta & tomatsås. Tortellini med spenat och ricotta i tomatsås. Serveras med romanescogrönsaker. (vegetarisk, lättuggad)

21. Grönärtsbiff med vitlökssås. Serveras med kokt potatis och en mix av morötter. (glutenfri, laktosfri, mjölkfri, vegansk, lättuggad)

22. Sojafärs och spagetti. Serveras med romanescogrönsaker. (mjölkfri, laktosfri, vegansk)

23. Nudelwok med quorn. Serveras med grönsaker och sötsursås. (glutenfri, laktosfri, mjölkfri, vegetarisk)

24. Gråärtsfalafel. Serveras med stekt ris och vitlökssås. (glutenfri, mjölkfri, vegansk)

30. Tandorikyckling. Serveras med ris och vitlöksrostade brytbönor. (glutenfri, laktosfri, mjölkfri)

31. Kycklinggryta med äpple & curry. Serveras med kokt ris och broccoli. (glutenfri, laktosfri)

32. Korvstroganoff med ris. Serveras med romaescogrönsaker. (glutenfri, laktosfri)

33. Lammbergare med klassiska tillbehör. Serveras med potatismos, ärtor och lingonsylt. (glutenfri, laktosfri)

34. Helstekt kotlettrad. Serveras med en rosépepparsås och potatisgratäng. (glutenfri, laktosfri)

35. Kökets val.
Köket väljer lunch eller middag.
Klicka här för att se dagens erbjudnande.
Kokta grönsaker ingår till alla huvudrätter. Önskar du en sallad kan du välja bland alternativen nedan.
15. Råa bitar (grönsaksstavar). Lite grövre grönsaker som anpassas beroende på säsong. Som tillbehör eller enkelt tilltugg.
16. Vitkålssallad. Vitkålssallad merinerad i dressing. Övrigt innehåll varierar efter säsong.
25. Kokt sej med ägg- & persiljesås. Serveras med kokt potatis och gröna ärtor. (glutenfri, laktosfri, lättuggad)

26. Apelsin- och chillibakad fisk. Serveras med kokt potatis och broccoli. Samkrik sås utan att vara strak. (glutenfri, laktosfri, lättuggad)

27. Havets Wallenbergare. Wallenbergare på fisk. Serveras med hummersås, kokt potatis och bukettgrönsaker. (glutenfri, laktosfri, lättuggad)

28. Kökets fiskgryta. Serveras med kokt potatis och gröna ärtor. (glutenfri, laktosfri)

29. Ryggfilé av sej med dill- & vitvinssås. Serveras med kokt potatis och broccoli. (glutenfri, laktosfri, lättuggad)

40. Köttbullar med potatismos och gräddsås. Serveras med morötter och lingonsylt. (glutenfri, laktosfri, lättuggad)

41. Pepparrotskött med kokt potatis. Serveras med romanescogrönsaker.
(glutenfri, laktosfri)

42. Köttfärssås med spagetti. Serveras med bukettgrönsaker. (laktosfri, mjölkfri)

43. Biff Lindström med rödvinssås. Serveras med stekt potatis och broccoli. (glutenfri, laktosfri, mjölkfri)

44. Klassisk kålpudding. Serveras med kopt potatis, brunsås och morötter. (glutenfri, laktosfri, lättuggad)

17. Dagens grönsallad. En bas av grönsallad med lättuggade grönsaker som varierar efter säsong (exempelvis tomat eller gurka).
18. Marinerade bönor/kikärtor. Bönor eller kikärtor i marinad. Utbudet kan variera beroende på säsong.