PATIENTMENY

Vår meny innehåller smårätter, huvudrätter och efterrätter som är omsorgsfullt tillagade av sjukhusets egna kockar. Måltiden är en viktig del i ditt tillfrisknande och vi hoppas att du hittar något på menyn som passar just dig.

Vi önskar dig en smaklig måltid!

PATIENTMENY

Vår meny innehåller smårätter, huvudrätter och efterrätter som är omsorgsfullt tillagade av sjukhusets egna kockar. Måltiden är en viktig del i ditt tillfrisknande och vi hoppas att du hittar något på menyn som passar just dig.

Vi önskar dig en smaklig måltid!

HUVUDRÄTTER: VEGETARISK

20. Tortellini med ricotta & tomatsås. Tortellini med spenat och ricotta i tomatsås. Serveras med romanescogrönsaker. (vegetarisk, lättuggad)

Vegetariskt

21. Grönärtsbiff med vitlökssås. Serveras med kokt potatis och en mix av morötter. (glutenfri, laktosfri, mjölkfri, vegansk, lättuggad)

Vegetariskt

22. Sojafärs och spagetti. Serveras med romanescogrönsaker. (mjölkfri, laktosfri, vegansk)

Vegetariskt

23. Nudelwok med quorn. Serveras med grönsaker och sötsursås. (glutenfri, laktosfri, mjölkfri, vegetarisk)

Vegetariskt

24. Gråärtsfalafel. Serveras med stekt ris och vitlökssås. (glutenfri, mjölkfri, vegansk)

Vegetariskt
HUVUDRÄTTER: KYCKLING/ ANNAT

30. Tandorikyckling. Serveras med ris och vitlöksrostade brytbönor. (glutenfri, laktosfri, mjölkfri)

Fågel (kyckling)

31. Kycklinggryta med äpple & curry. Serveras med kokt ris och broccoli. (glutenfri, laktosfri)

Fågel (kyckling)

32. Korvstroganoff med ris. Serveras med romaescogrönsaker. (glutenfri, laktosfri)

Fläskkött

33. Lammbergare med klassiska tillbehör. Serveras med potatismos, ärtor och lingonsylt. (glutenfri, laktosfri)

Lammkött

34. Helstekt kotlettrad. Serveras med en rosépepparsås och potatisgratäng. (glutenfri, laktosfri)

Fläskkött

35. Kökets val.
Köket väljer lunch eller middag.
Klicka här för att se dagens erbjudnande.

SALLAD

Kokta grönsaker ingår till alla huvudrätter. Önskar du en sallad kan du välja bland alternativen nedan.

15. Råa bitar (grönsaksstavar). Lite grövre grönsaker som anpassas beroende på säsong. Som tillbehör eller enkelt tilltugg.

16. Vitkålssallad. Vitkålssallad merinerad i dressing. Övrigt innehåll varierar efter säsong.

HUVUDRÄTTER: FISK

25. Kokt sej med ägg- & persiljesås. Serveras med kokt potatis och gröna ärtor. (glutenfri, laktosfri, lättuggad)

Fisk

26. Apelsin- och chillibakad fisk. Serveras med kokt potatis och broccoli. Samkrik sås utan att vara strak. (glutenfri, laktosfri, lättuggad)

Fisk

27. Havets Wallenbergare. Wallenbergare på fisk. Serveras med hummersås, kokt potatis och bukettgrönsaker. (glutenfri, laktosfri, lättuggad)

Fisk

28. Kökets fiskgryta. Serveras med kokt potatis och gröna ärtor. (glutenfri, laktosfri)

Fisk

29. Ryggfilé av sej med dill- & vitvinssås. Serveras med kokt potatis och broccoli. (glutenfri, laktosfri, lättuggad)

Fisk
HUVUDRÄTTER: KÖTTRÄTTER

40. Köttbullar med potatismos och gräddsås. Serveras med morötter och lingonsylt. (glutenfri, laktosfri, lättuggad)

Nötkött

41. Pepparrotskött med kokt potatis. Serveras med romanescogrönsaker.
(glutenfri, laktosfri)

Nötkött

42. Köttfärssås med spagetti. Serveras med bukettgrönsaker. (laktosfri, mjölkfri)

Nötkött

43. Biff Lindström med rödvinssås. Serveras med stekt potatis och broccoli. (glutenfri, laktosfri, mjölkfri)

Nötkött

44. Klassisk kålpudding. Serveras med kopt potatis, brunsås och morötter. (glutenfri, laktosfri, lättuggad)

Nötkött
SALLAD

17. Dagens grönsallad. En bas av grönsallad med lättuggade grönsaker som varierar efter säsong (exempelvis tomat eller gurka).

18. Marinerade bönor/kikärtor. Bönor eller kikärtor i marinad. Utbudet kan variera beroende på säsong.

REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN

Postadress: Box 654, 831 27 Östersund
E-post: region@regionjh.se
Telefon: 063-14 75 00 (växel)
Org. nr: 232100-0214
Fakturaadress: Box 910, 831 29 Östersund
Ekonomienhetens e-post: ekonomienheten@regionjh.se